duminică, aprilie 11, 2021
Diverse

Sorin Romcescu, despre dezvoltarea zonei Milostea: „Mi s-a împlinit un vis! Comuna Slătioara va prospera enorm pe viitor!”

2.07KVizualizari
Încă din momentul în care a fost ales în funcţia de primar la Slătioara (în 2008), Sorin Romcescu a intuit că localitatea de lângă Horezu se poate dezvolta fantastic, dacă vor fi atraşi investitori pe platoul de la Milostea. În 2013, social-democratul a realizat o lotizare a zonei, astfel că au fost puse la dispoziţia celor interesaţi mai multe suprafeţe de teren pentru deschiderea unor afaceri. Suprafaţa pe care administraţia din Slătioara şi-a propus s-o concesioneze a fost de nu mai puţin de 25 de hectare. Anii au trecut, iar visul lui Sorin Romcescu a început să devină realitate! Iar asta deoarece, în ultima perioadă, pe platoul de la Milostea, au apărut mai mulţi investitori, în diverse domenii.

Din suprafaţa totală de peste 25 de hectare, s-a concesionat mai mult de jumătate până în prezent

„Într-adevăr, mi s-a împlinit un vis! Am făcut lotizările încă din 2013, însă lucrurile s-au mişcat greu, până ce a apărut primul investitor la Milostea. Ca să fiu sincer, situaţia s-a deblocat după ce primăria a obţinut finanţare pentru construirea unui dispensar în zonă şi au demarat lucrările de construire a acestuia. Din acel moment, tot mai mulţi oameni au înţeles că zona va fi una propice pentru investiţii şi au început să concesioneze parcelele de teren care au fost puse la dispoziţie. Mai ales că platoul va dispune şi de utilităţi: reţea de apă e pe ambele părţi ale drumului naţional, iar în curând va fi finalizat şi sistemul de canalizare. În plus, au demarat şi lucrările de asfaltare a drumului din zonă. Numai anul acesta, am avut 12 solicitări noi de deschidere a unor afaceri. Investitori sunt în domenii diverse, de la cele de producţie, la cele de consum. Astfel, pe platoul de la Milostea, vor apărea câteva pensiuni, spălătorii auto, spaţii PECO şi GPL, săli de nunţi şi evenimente festive, pizzerie, gelaterie, chiar şi o staţie ITP etc. Vom avea toate tipurile de activităţi, iar nu peste mult timp nu va mai rămâne nicio parcelă liberă. Din suprafaţa totală de peste 25 de hectare, s-a concesionat mai mult de jumătate până în prezent”, a subliniat Sorin Romcescu.

Administraţia din Slătioara nu exclude şi apariţia unor investitori de anvergură, de genul Faurecia

Acesta este convins că, pe viitor, zona va deveni un mic centru economic nu doar pentru Slătioara, ci şi pentru toată Vâlcea. Ceea ce înseamnă că localitatea de lângă Horezu va avea numai de câştigat! „Investitorii care vor apărea la Milostea vor aduce mulţi bani la bugetul local pe viitor. În primul rând, se plăteşte concesiunea, apoi impozitul pe clădiri, pe angajaţi, pe utilaje etc. Comuna Slătioara va avea enorm de câştigat din dezvoltarea zonei! Pe lângă dispensarul modern pe care l-am construit, în curând, vom face tot acolo şi o cochetă sală de sport”, a mai adăugat Sorin Romcescu.
La Milostea, ar putea apărea şi investitori de anvergură, de genul Faurecia, care să creeze sute de locuri de muncă pentru oamenii din zonă. Conducerea administraţiei din Slătioara a precizat însă că e nevoie ca aceştia să-şi exprime mai repede interesul, pentru a putea cumula mai multe loturi legate şi a avea la dispoziţie o suprafaţă mai mare de teren.