marți, mai 17, 2022
Fotbal Județean

Sorin Romcescu (primar Slătioara), despre fotbalul judeţean: „E păcat că fenomenul s-a stins pentru o perioadă! Era o activitate frumoasă în rândul tinerilor!”

731Vizualizari
Din cauza pandemiei de Covid-19, în fotbalul judeţean nu s-a mai disputat niciun meci, amical sau oficial, de aproape 5 luni. Teama de a contracta virusul extrem de contagios, precum şi costurile uriaşe pentru testarea periodică a jucătorilor, îi fac pe mulţi oficiali din Vâlcea să fie sceptici în privinţa şanselor de a mai avea loc vreo partidă în acest an. De această părere este şi primarul comunei Slătioara, Sorin Romcescu, căruia îi pare însă şi rău că fenomenul a intrat într-o perioadă de pauză forţată. „Fotbalul se va relua la un moment dat, dar nu acum. Până ce nu se va ajunge la un punct în privinţa infectărilor cu Covid-19, nu ai cum să mai joci vreun meci”, a declarat Romcescu.
Acesta a admis şi faptul că testările periodice – săptămânale, în cazul unei competiţii de lungă durată! – sunt foarte complicate şi costisitoare. Mai ales că, dacă va apărea un caz de Covid-19, la un moment dat, echipa respectivă va fi obligată să repete testele de 2-3 ori în câteva zile şi să-şi bage şi toţi jucătorii în izolare la domiciliu. În această situaţie, cheltuielile ar depăşi 20-30 de mii de lei peste noapte, ceea ce înseamnă că bugetul unui club s-ar risipi practic într-o singură săptămână. E evident aşadar că nimeni n-are cum să participe într-o competiţie în asemenea condiţii. „Am jucat mereu fotbal de plăcere, nu am avut obiective înalte, mai ales că mulţi jucători lucrează. Ne bucuram să ne strângem săptămână de săptămână şi să participăm într-o competiţie. E păcat că fenomenul acesta atât de iubit în mediul rural este afectat şi că s-a stins pentru o perioadă. Era o activitate frumoasă în rândul tinerilor!”, a mai adăugat Sorin Romcescu.
Şi Sorin Tită, oficial al echipei Măgura Slătioara, a recunoscut că e greu de spus când s-ar putea relua meciurile de fotbal la nivel judeţean. „Din sezonul 2019-2020, s-a decis că nu se va mai juca nimic, iar în ceea ce priveşte următorul campionat nu se ştie, deocamdată, când ar putea reîncepe”, a afirmat Sorin Tită, care reprezintă şi echipele de Liga a V-a în Comitetul Executiv al AJF Vâlcea.