duminică, aprilie 11, 2021
Fotbal Județean

Sorin Romcescu, primar Slătioara: „Mă bucur că Adi Comănescu s-a zbătut să obţină finanţarea de la Consiliul Judeţean. Cluburile din Vâlcea aveau mare nevoie de acest ajutor”

352Vizualizari

În campania pentru alegerile din 26 mai, Sorin Romcescu s-a numărat printre susţinătorii actualului preşedinte al AJF Vâlcea, Adrian Comănescu. Primarul comunei Slătioara are mare încredere că arbitrul de Liga I va schimba în bine faţa fotbalului judeţean, pentru ca acesta să devină mai corect şi mai curat. „L-am susţinut pe Adi Comănescu şi mă bucur acum că s-a zbătut să obţină finanţarea aceea de la CJV. Asta înseamnă că e un om serios şi vrea să se ţină de cuvânt cu tot ceea ce a promis. E un lucru benefic pentru tot fotbalul judeţean, că au venit banii la Consiliul Judeţean. O lovitură de imagine, atât pentru el şi AJF, cât şi pentru CJV. Cluburile din Vâlcea au mare nevoie de acel ajutor”, a subliniat Romcescu.

„N-am nimic cu fosta conducere a AJF, atât a putut, atât a făcut!”

„Am încredere că Adi Comănescu va reuşi să facă ceva bun în fotbalul vâlcean. A arbitrat la cel mai înalt nivel, în Liga I, deci a fost pe oriunde prin ţară şi a văzut cum trebuie să fie organizată activitatea fotbalistică şi sper că va aplica tot ce a învăţat la AJF, pentru a schimba sistemul acesta învechit. M-a bucurat că a somat echipele să-şi achite datoriile şi să nu le programeze pe cele care nu se conformează. E normal să fii la zero ca să joci în campionat, e o chestie de respect faţă de celelalte competitoare, faţă de arbitri. Sunt nişte măsuri care trebuiau luate neapărat. Echipele au fost păsuite prea mult, probabil şi ca să-i facă pe oficiali să voteze. L-am susţinut dechis pe Comănescu, de la început, pentru că sunt convins că va face lucruri bune. N-am nimic fosta conducere a AJF, atât a putut, atât a făcut! A fost o întrecere electorală, delegaţii au gândit şi altfel, iar Adi Comănescu a câştigat. Am pretenţii acum ca el să facă mai mult decât predecesorul său. Trebuie să se vadă o schimbare radicală în timp. Mă aştept ca AJF să aibă cât mai multe colaborări fructoase, inclusiv cu Federaţia şi cu unii sponsori, nu doar cu CJV, pentru că din astea vor avea de câştigat toate cluburile. Până la urmă, acesta e şi rolul preşedintelui AJF, să atragă cât mai mulţi parteneri pentru fotbalul judeţean. Repet, am mare încredere în Comănescu – ca preşedinte – în noua lui echipă, şi sper să apară lucruri bune. În acest sens, mă bucur că un oficial de la Măgura Slătioara, Sorin Tită, e alături de Comănescu, în Comitetul Executiv al AJF, ca reprezentat al echipelor de Liga a V-a. Se poate spune, aşadar, că vom participa şi noi, direct, la îmbunătăţirea fotbalului judeţean”, a încheiat Sorin Romcescu.