miercuri, iulie 28, 2021
Handbal

Sorina Tîrcă, drum liber spre Vâlcea!? Şi Rapidul stă la pândă pentru a obţine semnătura handbalistei braşovene

383Vizualizari
Săptămâna aceasta, tânăra handbalistă Sorina Tîrcă (21 de ani) a primit o veste foarte bună din partea Agenţiei Mondiale Anti Doping (WADA / World Anti-Doping Agency). Astfel, instituţia care are sediul în Canada, la Montreal, a acceptat să taie patru luni din suspendarea primită de aceasta, după scandalul tratamentelor interzise cu laser intravenos de care au beneficiat jucătoarele de la Corona Braşov în 2019.

Suspendarea tinerei handbaliste de la Corona a expirat oficial pe 29 martie

Aşa cum se cunoaşte, în urma scandalului din 2019, au fost sancţionate nu mai puţin de 17 handbaliste de sub Tâmpa, care au primit între 15 şi 20 de luni de suspendare. Culmea, Sorina Tîrcă s-a ales cu pedeapsa maximă (1 an şi 8 luni), motiv pentru care s-a numărat printre cele ce au contestat decizia iniţială a Agenţiei Naţionale de Anti Doping (ANAD). Ulterior, ea nici nu s-a mai aflat pe lista sportivelor cărora WADA le-a îngheţat pedepsele încă din toamna trecută. În apărarea sa, jucătoarea născută pe 27 mai 1999 a susţinut că a fost obligată de oficialii braşoveni să meargă la clinica unde s-au făcut acele tratamente intravenoase cu laser, pentru creşterea performanţelor sportivelor.
În condiţiile în care sancţiunea provizorie iniţială datează din data de 29 noiembrie 2019, suspendarea sa a expirat oficial pe 29 martie 2021. Aşadar, ea ar fi putut reveni încă din luna aceasta pe teren, dacă ar fi avut însă o echipă la care să joace.

Toamna trecută, Vâlcea a mai transferat alte două ex-jucătoare braşovene

Aşa cum am mai anunţat, oficialii de la SCM Rm. Vâlcea insistă în continuare pentru transferul Sorinei Tîrcă în Sala Traian, acolo unde mama sa, legendara Mariana Tîrcă, a făcut senzaţie în tricoul Oltchim-ului, la începutul anilor ’90. Potrivit presei centrale, şi Rapid Bucureşti stă la pândă pentru a obţine semnătura tinerei handbaliste, care trebuie să-şi rezolve acum toate chichiţele din contractul cu Corona Braşov.
Vara trecută, Sorina Tîrcă a fost la un pas să se transfere la Podravka Koprivnica, dar mutarea a picat din cauza perioadei lungi de suspendare. Pentru această grupare a evoluat în trecut şi mama sa, Mariana Tîrcă având un aport important la câştigarea trofeului Ligii Campionilor, în 1996. În prezent, la multipla campioană a Croaţiei e legitimată portăriţa Yuliya Dumanska, iar din vară acolo va juca şi interul stânga Bianca Bazaliu (de la CSM Bucureşti).
Aşa cum se cunoaşte, toamna trecută, SCM Rm. Vâlcea a mai transferat alte două foste componente ale echipei de sub Tâmpa, care au fost implicate, de asemenea, în scandalul de dopaj din 2019. Este vorba de portăriţa Daciana Hosu (23 de ani) şi de interul dreapta Daria Bucur (21 de ani).
Sursă foto: Facebook