Handbal

Sosirea echipei Krim Ljubljana la Vâlcea îi trezeşte amintiri plăcute fostei portăriţe Luminiţa Huţupan-Dinu

1.29KVizualizari

• aceasta a obţinut rezultate de senzaţie cu gruparea din Slovenia, între anii 2000 şi 2006

La Krim Ljubljana, prima adversară a SCM-ului din Main Round-ul Ligii Campionilor, a evoluat odinioară şi cea mai mare handbalistă pe care a avut-o Vâlcea: portăriţa Luminiţa Huţupan-Dinu. Pentru aceasta, partida din week-end va fi o frumoasă reîntâlnire cu un club la care a cunoscut consacrarea pe plan european. Portăriţa vâlceană a făcut parte din lotul formaţiei slovene la începutul anilor 2000 şi a cucerit de două ori Liga Campionilor cu Krim Ljubljana, în 2001 (după o finală cu Viborg HK) şi 2003 (izbândă în faţa echipei spaniole Mar Valencia). Altfel, aşa cum se cunoaşte, fostul goal-keeper de la Oltchim a obţinut cel de-al treilea trofeu suprem în Europa cu Kometal Skopje, în 2002 (când trupa din Macedonia a trecut de FTC Budapesta, în ultimul act). Ulterior, Luminiţa Huţupan-Dinu şi Krim Ljubljana au mai ajuns de alte două ori în finala competiţiei, în anii 2004 şi 2006, dar adversarele s-au impus de fiecare dată (Slagelse şi, respectiv, Viborg HK). Ce vremuri!

Anul trecut, primarul Gheorghe Gîngu a declarat-o pe fosta portăriţă de la Oltchim cetăţean de onoare al comunei Bujoreni

Anul trecut, primarul Gheorghe Gîngu i-a făcut o mare surpriză portăriţei de legendă a României, declarând-o cetăţean de onoare al comunei Bujoreni. Luminița Huţupan-Dinu este considerată de specialiştii din handbalul european drept cel mai bun portar al tuturor timpurilor.
Sursă foto: www.prosport.ro