Diverse

Sparta – singurul clubul 100 % privat din L4. “Ordonanța de reducere a cheltuielilor publice s-ar putea să afecteze mult fotbalul…”

1.12KVizualizari

La ora actuală, Sparta Rm. Vâlcea este cel mai titrat club din Liga a IV-a și singurul de la acest nivel care se bazează exclusiv pe finanțări private. Cornel Diaconu, reprezentantul echipei în relația cu AJF Vâlcea, a precizat că, pe viitor, în condițiile în care primăriile sunt obligate să reducă masiv cheltuielile, lucrurile s-ar putea complica pentru multe dintre aspirantele la promovare. “Sincer, am tot citit și eu cum Sparta este criticată de diverși oameni, că a făcut, a dres, bla-bla-bla… Ce a făcut conducerea acestui club – iar aici mă refer la Marius Voican și prietenii săi – nu a mai făcut nimeni în Vâlcea. Nu vreau să intru în polemici cu nimeni, mă refer doar la ceea ce s-a realizat în ultimii ani. Să nu uităm că avem în palmares, pe județ, Cupa României, Supercupa Vâlcii și două titluri de vicecampioană. Nu e deloc puțin! E clar că ne doream mai mult, dar asta e fost să fie! Când cineva ne critică, trebuie să aibă mai mult respect… Pentru că nu e ușor să atragi bani privați pentru sport. Adică, doar bani de la oameni de afaceri, nu de la primării! Iar noi am reușit asta!”, a precizat Cornel Diaconu.

Sparta Rm. Vâlcea a câștigat cu 5-0 ultimul joc oficial din Liga a IV-a, de pe teren propriu, cu Foresta Malaia.  Streinu (2), Petrescu (2) și Uță au înscris pentru echipa antrenată de Mihai Lungan. “Cât privește lupta pentru titlul județean, e clar că stăm și la mâna altora. Ne asumăm și continuăm cât de mult putem!”, a completat Diaconu.