miercuri, iulie 28, 2021
Fotbal Național

Sportul Snagov, exclusă din Liga a II-a. Cătălin Rufă îşi continuă viaţa în Germania

877Vizualizari
La începutul lunii martie, echipa Sportul Snagov a fost exclusă din Liga a II-a. După ce nu s-a prezentat la meciul din cadrul etapei a 22-a, de pe teren propriu, cu SCM Gloria Buzău (pierdut la „masa verde”, cu scorul de 3-0), gruparea ilfoveană a declarat forfait şi celui din etapa a 23-a, din deplasare, de la Metaloglobus Bucureşti. Sportul Snagov a acumulat astfel cea de-a doua neprezentare, iar conform regulamentului FRF nu mai putea să activeze în campionat.

Echipa ilfoveană a pierdut la „masa verde” şi cele două meciuri pe care le-a jucat în tur, la finele anului 2019

Rezultatele înregistrate de formaţia de lângă Capitală în tur vor rămâne valabile, însă nu şi cele din primele două runde din retur, care au avut loc la finele anului trecut. E vorba de partidele cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu (pierdut cu 5-2, pe teren propriu) – din etapa a 20-a şi FC Argeş (încheiat cu 3-0 pentru piteşteni, în Trivale) – din etapa a 21-a. Acestea au fost omologate cu scorul de 3-0 în favoarea formaţiilor adverse. Tot astfel, din acest moment, şi celelalte echipe din Liga a II-a vor câştiga la „masa verde” meciurile pe care le vor mai avea de jucat cu Sportul Snagov.
Eşalonul secund al ţării a rămas cu doar 18 participante, după ce, în tur, şi Daco-Getica Bucureşti s-a retras din competiţie. În aceste condiţii, în Liga a III-a vor mai retrograda doar trei echipe, în speţă, cele clasate pe locurile 16, 17 şi 18.

Fostul finanţator din Zăvoi nu şi-a dezminţit flerul de oportunist. A părăsit corabia înainte să se scufunde!

Odată cu excluderea formaţiei Sportul Snagov, a dispărut, oficial, ultima „coadă” a fostei Damila Măciuca, grupare cu o ascensiune fulminantă în fotbalul românesc, în urmă cu un deceniu. Echipa finanţată de fraţii Dan şi Laurenţiu Niţu a ajuns în doar trei ani din Liga a IV-a Vâlcea, până în Liga a II-a, iar la finele sezonului 2012-2013 s-a aflat chiar la un pas de promovarea istorică pe prima scenă a ţării. „Alb-verzii”, pregătiţi la vremea respectivă de Claudiu Niculescu, au fost blocaţi chiar de CSM Rm. Vâlcea, formaţie patronată de Cătălin Rufă. După rocada dintre CSM Rm. Vâlcea şi Damila Măciuca, omul de afaceri din Ilfov a preluat echipa de la Dan Niţu şi a dus-o la Reşiţa, transformând-o în Metalul. Ulterior, în 2016, fostul finanţator din Zăvoi şi-a găsit o altă „casă”, Voinţa Snagov, căreia i-a luat locul în Liga a II-a şi a redenumit-o Sportul.
Vara trecută, după nenumărate tentative de a-şi muta echipa în alte oraşe din ţară, Cătălin Rufă a renunţat la acţiunile pe care le deţinea la Sportul Snagov (în favoarea lui Ovidiu Onosă, fostul finanţator de la Carmen Bucureşti) şi a plecat în Germania, unde trăieşte în prezent alături de familia sa: soţia şi cele patru fete.