vineri, aprilie 3, 2020
Fotbal Județean

Stadionul din Roşiile va fi modernizat. „Vom face tot ce se poate pentru a progresa”

330Vizualizari

Fotbalul a prins foarte bine şi în comuna Roşiile, iar entuziasmul afişat de jucători după primul sezon de Liga a V-a stă mărturie în acest sens. Ştiinţa Roşiile, echipa de fotbal din comuna administrată de primarul Doru Constantin Diaconu, şi-a propus un obiectiv mai îndrăzneţ în viitorul campionat, în care speră să se numere printre protagonistele luptei pentru promovare. Tocmai de aceea, alesul PNL a anunţat că e dispus să investească şi în modernizarea bazei sportive.
„Am fost anunţaţi de cei de la AJF Vâlcea că stadionul are nevoie de câteva îmbunătăţiri pentru sezonul următor. Prima investiţie a fost legată de extinderea, în lungime, cu încă 4 metri, a suprafeţeie de joc, pe care am realizat-o deja. Mai avem nevoie de împrejmuirea terenului de joc, dar şi de amenajarea a două bănci de rezerve, unde vor sta antrenorii, dar şi jucătorii care nu se află în joc. În şedinţa din august, voi propune Consiliului Local să fie de acord cu achiziţionarea materialelor pentru gardul împrejmuitor. Bineînţeles că, pe viitor, avem în plan să construim şi un vestiar. La capitolul urgenţe, s-a aflat şi refacerea gazonului. În acest sens, în ultima perioadă, am completat cu iarbă nouă zonele de teren unde aceasta a dispărut, iar apoi am tasat şi am cilindrat toată suprafaţa de joc. Altfel, ne bucură că terenul a rezistat cu brio ploilor torenţiale, iar drenul a funcţionat bine. Aici s-a jucat mereu în trecut, când a mai existat o echipă la Roşiile, dar până în vara anului 2018 terenul era folosit de elevii şcolii din comună. L-am recondiţionat şi am putut să evoluăm fără probleme în faţa propriilor suporteri”, a subliniat primarul comunei Roşiile.

„Înfiinţarea echipei a fost primită cu mare bucurie la Roşiile. La unele meciuri din deplasare, galeria noastră a fost mai mare decât cea a gazdelor”

„A fost un început frumos pentru fotbalul din localitate, înfiinţarea echipei a fost primită cu mare bucurie la Roşiile. Am avut evoluţii bune, locul 8 din 13, cu resursele pe care le-am avut la dispoziţie, fiind totuşi o poziţie satisfăcătoare. Vom face tot ce se poate pentru a progresa. Ceea ce m-a bucurat a fost faptul că echipa a avut parte de multă susţinere de pe margine, deoarece au fost prezenţi mai mereu peste 100 de spectatori. Mai mult decât atât, la unele meciuri din deplasare, galeria noastră a fost mai mare decât cea a gazdelor”, a adăugat Doru Constantin Diaconu.
În semn de recunoştinţă pentru evoluţiile bune din sezonul precedent, pe 29 iunie, la Ziua Comunei Roşiile, alesul PNL i-a premiat pe jucători şi oficiali de la Ştiinţa. „Am oferit o diplomă golgheterului echipei, Adrian Cârstoiu, care a marcat vreo 30 de goluri. În plus, i-am mai recompensat tot cu câte o diplomă de excelenţă pe preşedintele Bogdan Ioana şi vicepreşedintele Ion Monel Pârvu, pentru că s-au implicat cu forţele lor proprii, pentru ca lucrurile să meargă bine la această echipă
”, a încheiat primarul din Roşiile.