vineri, iulie 30, 2021
Handbal

„STAR WARS! Războiul Stelelor!” Vâlcea vs. Bucureşti! Sezon nou, episodul 1: Supercupa României!

373Vizualizari

• super-meciul dintre cele două forţe ale Ligii Florilor va avea loc duminică, 25 august, de la ora 17.30, la Braşov

Perioada de pregătire de vară s-a încheiat, iar echipele de handbal feminin din Liga Florilor sunt aliniate la startul noului sezon. Primul meci oficial din anul competiţional 2019-2020 va fi unul de gală: Supercupa României! Acesta va opune, ca şi în 2018, pe SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti, care se vor înfrunta însă, acum, din posturi diferite. Astfel, dacă anul trecut, echipa din Capitală era campioana en-titre, lucrurile s-au inversat în 2019, deoarece titlul naţional a poposit, între timp, în Sala Traian..
FRH a decis ca super-meciul din handbalul feminin românesc să se dispute duminică, 25 august, de la ora 17.30, pe teren neutru, la Braşov. Partida fetelor va fi precedată de cea a băieţilor, dintre campioana Dinamo Bucureşti (echipă antrenată de fostul antrenor de la HCM Rm. Vâlcea, Ştefan Constantin) şi Poli Timişoara (câştigătoarea Cupei României), care va începe la ora 14.30.

În sezonul trecut, scorul trofeelor câştigate a fost favorabil echipei vâlcene: 2-1

La un moment dat, oficialii vâlceni au intenţionat să solicite organizarea Supercupei în Sala Traian, dar au renunţat, în condiţiile în care era vorba de un cuplaj, iar şansele de a avea câştig de cauză erau oricum minime. Iar asta după ce, nici în primăvară, FRH nu ne-a oferit posibilitatea de a găzdui Final Four-ul Cupei României. „Dacă am fi organizat şi Cupa României la Vâlcea, probabil că anul trecut am fi câştigat toate cele trei trofee pe plan intern. Era prea mult însă pentru CSM Bucureşti, o înfrângere prea mare, nu putea fi vorba de aşa ceva, în condiţiile în care, în ultimii patru ani, a câştigat totul în ţară. Şi cât de autoritar!”, au explicat oficialii din Sala Traian situaţia din primăvară.
Până la urmă, faptul că Supercupa României se va desfăşura la Braşov, pe teren neutru, poate reprezenta un lucru pozitiv pentru SCM, având în vedere că, anul trecut, elevele lui Florentin Pera au fost nevoite să le înfrunte pe „tigroaice” chiar în Capitală. De această dată, „municipalele” se vor putea descătuşa altfel, având în vedere că nu mai au în spate furia bucureştenilor. „Ar fi fost bine ca Supercupa să se joace la Vâlcea şi să existe şi un pic de presiune pe CSM Bucureşti, dar, până la urmă, e bine şi aşa, ca meciul să se joace pe teren neutru”, a precizat Pera.