luni, ianuarie 18, 2021
Handbal

Start incert pentru SCM Rm. Vâlcea în Liga Campionilor! EHF a propus desfăşurarea competiţiei într-un alt sistem

244Vizualizari

• oficialii de la Viena vor mini-turnee săptămânale, în care echipele să joace câte 3-4 meciuri într-un oraş

În urmă cu două săptămâni, EHF a dat publicităţii calendarul celor 9 etape care vor avea loc anul acesta în Liga Campionilor la handbal feminin. Oficialii de la Viena se află, însă, într-o legătură permanentă cu conducătorii federaţiilor din Europa, pentru a şti exact cum se prezintă situaţia în fiecare ţară, în contextul pandemiei de coronavirus. În acest sens, având în vedere cât de grave sunt lucrurile pe continent, nu e exclus ca startul sezonului 2020-2021 să fie amânat sau ca întrecerea să aibă loc într-o altă formulă.
Varianta ca Liga Campionilor să se desfăşoare într-un alt sistem a fost vehiculată chiar săptămâna trecută şi pe pagina de Facebook Handbal Feminin, care a preluat informaţii din presa rusă. Astfel, din câte se pare, EHF ia în calcul posibilitatea ca întrecerea să decurgă într-un format cu mini-turnee de 3-4 meciuri. Oficialii de la Viena le-au oferit şi cluburilor şansa să aleagă cea mai bună formulă pentru derularea competiţiei, dintre două variante.
Astfel, pe lângă sistemul clasic, cu meciuri săptămânale (cu multe partide amânate sau pierdute la „masa verde”), s-a mai propus ca echipele din fiecare grupă să se întâlnească în aceeaşi locaţie, timp de câteva zile, şi să dispute 3-4 meciuri. Bineînţeles că acestea se vor juca fără spectatori şi cu efectuarea de teste periodice pentru jucătoare şi celelalte persoane din staff-urile grupărilor. Oraşele-gazdă vor fi alese prin rotaţie, dar în orice caz va fi vorba de cele unde Covid-19 nu face ravagii în prezent şi unde se va putea asigura cazarea tuturor celor 8 echipe dintr-o grupă.

Trupa antrenată de Florentin Pera ar trebui să joace, pe 12 septembrie, la Brest

Cu siguranţă, la cât de gravă e situaţia din Europa şi având în vedere numeroasele cazuri de coronavirus înregistrate (inclusiv la echipele feminine Metz Handball şi Buducnost Podgorica, informaţie prezentată pe pagina de Facebook Handbal Feminin), cea mai bună variantă ar fi amânarea startului. În caz contrar, va exista riscul ca unele formaţii să piardă câteva meciuri la „masa verde”, din pricină că nu se pot deplasa în afara ţării.
În runda inaugurală a noului sezon al Ligii Campionilor, SCM Rm. Vâlcea va juca, pe 12 septembrie, în deplasare, în fieful echipei franceze Brest Bretagne. Până în prezent, deşi a avut programate mai multe turnee şi meciuri de pregătire, formaţia antrenată de Florentin Pera nu a disputat nicio partidă amicală în această vară.