miercuri, martie 3, 2021
Diverse

Statul român își tratează cu dispreț ultimii veterani de război! Ion Ciocan, 107 ani, din Galicea, imobilizat la pat, nu primește pensie de handicap, pentru că legea spune că trebuie să meargă la comisie…

997Vizualizari
O situație incredibilă se regăsește la Galicea, unde unul dintre ultimii veterani de război ai județului și chiar ai României, ajuns la venerabila vârstă de 107 ani, își trăiește ultimele clipe din viață în nepăsare, abandon și dezamăgire. Născut în 1911, Ion Ciocan este povestea tristă a unei țări care își îngroapă încă dinainte de moarte cele mai de preț comori ale sale.
Florin Mărăcine, primarul din Galicea, a povestit că resimte un uriaș dispreț față de multe instituții ale statului, care calcă în picioare demnitatea umană. „Nea Ion Ciocan face parte din istoria noastră încă vie. A fost copil în Primul Război Mondial, a luptat pentru țară în cel de-al doilea. Să vă spun o inepție: este imobilizat la pat, mai vorbește foarte puțin și, ca să ia un certificat de handicap, trebuie să se deplaseze la spital, la comisie. E inuman și inacceptabil ce se întâmplă! Ne batem joc de cei mai de preț oameni din viața noastră. El are nevoie URGENT de ajutor… Și legea spune că trebuie să îl ducem la comisie, deși e la pat. Doamne ferește! În mod normal, ar trebui să vină medicii specialiști și să-l vadă la fața locului, adică, acasă la el. Nu îl poți plimba prin spitale. Este vorba de oameni care au luptat în războaie ca țara asta să existe acum. Noi, ăștia, generația de acum, nu știm decât ne războim între noi”, a explicat Florin Mărăcine, primarul PSD din Galicea.