Fotbal Național

Ştefan Pănoiu şi Rapid Bucureşti au prins viteză spre Liga I! Vâlceanul a marcat cel de-al treilea gol din acest sezon pentru echipa din Giuleşti

296Vizualizari
Duminică, 11 aprilie, a avut loc ultimul meci din etapa a 2-a a play-off-ului Ligii a II-a, în care s-au înfruntat Rapid Bucureşti şi Dunărea Călăraşi. Partida s-a disputat la Buftea şi a însemnat un galop de sănătate pentru giuleşteni, care s-au impus cu scorul de 4-1 (după 2-1, la pauză).
Unul dintre golurile echipei antrenate de Mihai Iosif a fost marcat de Ştefan Pănoiu (18 ani), tânărul fotbalist vâlcean punctând imediat după pauză, în minutul 53. Potrivit site-ului liga2.ro, la acea fază, Bogdan Barbu i-a trimis mingea pe culoar, în suprafaţa de pedeapsă, vâlceanul s-a demarcat excelent, a pătruns spre poarta călărăşeană şi a şutat imparabil, cu stângul, de la 9 metri, la colţul scurt, de lângă fundaşul advers, Bogdan Şandru, lăsându-l absolut fără nicio reacţie pe portarul Răzvan Began.
Fostul elev al antrenorului Emil Popescu a început ca titular meciul din week-end, fiind înlocuit în minutul 80 cu un alt jucător tânăr, Luca Florică. Altfel, de menţionat mai este faptul că, în această partidă, drăgăşăneanul Alexandru Dandea a purtat din nou banderola de capitan al echipei din Giuleşti, el fiind şi integralist, la fel ca şi Petre Goge, de care microbiştii vâlceni îşi aduc aminte din perioada în care a evoluat în Zăvoi, la CSM.

Ştefan Pănoiu a mai punctat în meciurile cu Pandurii Tg. Jiu şi Concordia Chiajna

Pentru Ştefan Pănoiu, acesta a fost cel de-al treilea gol marcat în actuala ediţie a Ligii a II-a, celelalte două fiind reuşite în sezonul regulat, când gruparea de sub podul Grant era antrenată de Adrian Iencsi. Primul – în duelul cu Pandurii Tg. Jiu (din etapa a 2-a) – care a avut loc pe 5 septembrie şi a fost câştigat de giuleşteni cu 2-1. Vâlceanul a punctat şi în victoria cu 4-2 împotriva Concordiei Chiajna (din etapa a 6-a) – partida fiind programată pe 2 octombrie. Aşa cum se observă, Rapid Bucureşti s-a impus în toate meciurile în care Ştefan Pănoiu şi-a trecut numele pe lista marcatorilor, un aspect demn de luat în seamă!
După două runde, echipa din Giuleşti e pe locul 1, cu 39 de puncte și un golaveraj de 5-1. De precizat că golaverajul se ia de la zero și rămân doar punctele adunate pe timpul sezonului.
Sursă foto: fcrapid.ro