duminică, aprilie 14, 2024
Sporturi

Ştefania Uţă continuă să facă senzaţie! Atleta vâlceană – campioană balcanică şi la nivel de senioare

137Vizualizari
Pe 4 februarie, Ştefania Uţă, sportivă legitimată la CS Vâlcea 1924, a devenit campioană balcanică la categoria Under 20, în proba de 400 metri plat, medalia de aur fiind cucerită la Belgrad (Serbia), cu un record personal (54,43 de secunde).
După doar o săptămână, atleta antrenată de Alina Gabriela Enescu şi-a trecut în cont o performanţă şi mai mare, în condiţiile în care s-a aureolat cu titlul de campioană balcanică şi la nivel de senioare. La ediţia a 28-a a competiţiei supreme din sud-estul Europei, care s-a desfăşurat pe 10 februarie, la Istanbul (Turcia), Ştefania Uţă a oprit cronometrul la 54,60 de secunde. În cazul în care acest rezultat va fi însoţit de altele la fel de bune şi în întrecerile internaţionale care vor urma, sportiva vâlceană ar putea obţine biletele pentru Jocurile Olimpice de vară de la Paris, din vară.
„Ştefania Alexandra Uţă triumfă și la competiția balcanică, rezervată senioarelor de la Istanbul. Impresionantă prestația elevei antrenate de Alina Gabriela Enescu. Bravo! Ce început de an avem! Ce puțin mai e până la Paris!”, au titrat oficialii de la CS Vâlcea 1924, pe pagina de Facebook a clubului la care Ştefania Uţă e legitimată.
Sursă foto: Facebook CS Vâlcea 1924