Fotbal Diverse

Ştefania Vătafu, campioană cu Anderlecht Bruxelles pentru a doua oară consecutiv, după ce Federaţia din Belgia a decis suspendarea sezonului

121Vizualizari
La începutul lunii aprilie, conducătorii Federaţiei de Fotbal din Belgia au anunţat că au suspendat sezonul 2019-2020. La masculin, campionatul s-a întrerupt cu o etapă înainte de play-off, iar titlul în Jupiler League a fost decernat echipei Club Bruges, lidera la zi a ierarhiei, care avea un avans de 15 puncte faţă de următoarea clasată, Gent. La feminin, Super Liga a fost adjudecată de Anderlecht Bruxelles, 44 de puncte în 16 meciuri, locul secund fiind ocupat de Standard Liege (36 de puncte, în 17 partide).
Chiar dacă UEFA, prin vocea preşedintelui sloven Aleksander Ceferin, a subliniat că Belgia va fi sancţionată pentru decizia suspendării sezonului, oficialii de la Bruxelles au anunţat că deciziile luate la începutul lunii vor fi oficializate chiar în această perioadă. Culmea!, zilele trecute, şi Federaţia din Ţările de Jos (fostă, Olanda) a anunţat că sezonul fotbalistic 2019-2020 va fi suspendat, după ce autorităţile au anunţat că sportul este interzis în ţară până în luna septembrie.

Aşa cum se cunoaşte, la echipa feminină Anderlecht Bruxelles evoluează şi fotbalista vâlceană Ştefania Vătafu. Fosta elevă a antrenorului Iulică Dincă şi-a trecut astfel în palmares cel de-al doilea trofeu de campioană în Belgia. „Un final pe care ni l-am dorit, chiar dacă nu s-a desfășurat aşa cum a trebuit! Pentru al doilea an consecutiv, de când suntem în Belgia, suntem campioane! Champions 2019-2020”, a scris Ştefania Vătafu, pe Facebook, într-o postare în care apare alături de Laura Rus, cealaltă jucătoare română din lotul echipei Anderlecht Bruxelles.