Fotbal Diverse

Ştefania Vătafu, din nou printre tricolore! România dispută primele două meciuri din Liga Naţiunilor

430Vizualizari
După naţionala de fotbal masculin (care a înfruntat Israel şi Kosovo, în preliminariile Euro 2024), în următoarea perioadă va fi rândul echipei de fete a ţării noastre să dispute două meciuri oficiale importante. Reprezentativa antrenată de Cristi Dulca va evolua în premieră în Liga Naţiunilor, competiţie asemănătoare cu cea a băieţilor, care se află la prima ediţie.
România face parte din Liga B şi a fost repartizată în Grupa 2, alături de Finlanda, Slovacia şi Croaţia, cele patru echipe urmând a se întâlni în sistemul fiecare cu fiecare, tur-retur, până la finele acestui an. Primele două partide ale tricolorelor vor fi cele cu Croaţia – din deplasare (vineri, 22 septembrie, de la ora 21.15) şi Finlanda – de pe teren propriu (marţi, 26 septembrie, de la 19.00), ambele urmând a fi transmise în direct pe DigiSport 2 şi pe FRF.TV.
Din lotul convocat de selecţionerul Cristi Dulca pentru meciurile din luna septembrie face parte, din nou, aşa cum era de aşteptat, şi Ştefania Vătafu (care e legitimată la multipla campioană a Belgiei, Anderlecht Bruxelles). Toamna trecută, fotbalista vâlceană a fost premiată de FRF în momentul în care a ajuns la 100 de meciuri în tricoul galben.
Tricolorele s-au reunit duminică, 17 septembrie, la Mogoşoaia, unde vor efectua un stagiu centralizat de pregătire, pe durata a 10 zile, care va fi „întrerupt” de cele două meciuri programate luna aceasta în Liga Naţiunilor.

FOTBAL FEMININ • LIGA NAŢIUNILOR

Programul meciurilor din Liga B – Grupa 2

22 septembrie: Croația – România, Finlanda – Slovacia
26 septembrie: România – Finlanda, Slovacia – Croația
27 octombrie: România – Slovacia, Finlanda – Croația
31 octombrie: Slovacia – România, Croația – Finlanda
30 noiembrie: Finlanda – România, Croația – Slovacia
5 decembrie: România – Croația, Slovacia – Finlanda