luni, iunie 24, 2024
Fotbal Diverse

Ştefania Vătafu, în goană după noi trofee în Belgia

1.51KVizualizari

• fotbalista vâlceană s-a calificat cu Anderlecht Bruxelles în finala Cupei, iar în SuperLigă e lidera incontestabilă a ierarhiei

La finele săptămânii trecute, Ştefania Vătafu a disputat un nou meci important pentru Anderlecht Bruxelles. Este vorba de partida cu KRC Genk, din semifinalele Cupei Belgiei, care a avut loc sâmbătă, 25 ianuarie, pe terenul formaţiei adverse. Fotbalista vâlceană (care poartă numărul 10) a fost integralistă în acest duel şi a contribuit la succesul categoric al echipei sale, cu scorul de 3-0 (după 0-0, la pauză). Anderlecht a punctat prin Tine de Caigny (în minutele 52 şi 81) şi Elke Van Gorp (68).
În finală, Anderlecht Bruxelles se va duela cu Standard Liege, învingătoare la limită în meciul cu Gent, din deplasare (1-0), care a avut loc duminică, 26 ianuarie. Practic, acest duel a reprezentat reeditarea ultimului act din sezonul trecut, când Gent a fost cea care s-a impus, cu scorul de 2-0. Şi în această ediţie, finala Cupei Belgiei e programată în ultima decadă a lunii aprilie.

Fosta elevă a lui Iulică Dincă are un avans de 13 puncte în campionat

În cazul unei victorii, Ştefania Vătafu si-ar trece în cont cel de-al treilea trofeu de când a semnat cu Anderlecht Bruxelles, în urmă cu un an. Echipa din Capitala Begiei este mare favorită și la un nou titlu de campioană, în condiţiile în care, după 13 etape, are un avans de 13 puncte în clasament faţă de principala rivală, Standard Liege. Din actuala ediţie a SuperLigii feminine (care a adunat la start 6 echipe) mai sunt de disputat șapte runde din sezonul regulat. Ulterior, după înjumătăţirea punctelor, primele patru clasate se vor înfrunta, din nou, în play-off, când vor mai fi programate încă sase etape.
Aşa cum se cunoaşte, în urmă cu aproape trei săptămâni, mai precis pe 11 ianuarie, echipa la care evoluează Ştefania Vătafu a reuşit să obțină prima performanță din 2020. Este vorba de BeNe Cup, în care campioana en-titre a Belgiei a dispus de deţinătoarea titlului naţional din Ţările de Jos (noua denumire a Olandei), Twente Enschede, cu scorul de 3-2 (după 2-0, la pauză). Fotbalista vâlceană a fost descoperită de antrenorul Iulică Dincă, iar în cariera sa, pe lângă Anderlecht Bruxelles, a mai evoluat la Olimpia Cluj şi Granadilla (Spania), ea fiind şi o prezenţă constantă la naţionala României.