luni, iunie 24, 2024
Fotbal Diverse

Ştefania Vătafu, integralistă în meciul României cu Elveţia, din preliminariile Campionatului Mondial. Marţea aceasta, tricolorele joacă în Croaţia

949Vizualizari

• partida din deplasare va începe la ora 18.00 şi va fi transmisă în direct de ProX

Vâlceanca Ştefania Vătafu (FOTO – sus, la minge), lansată în fotbalul mare de Iulică Dincă, a fost integralistă în meciul pe care naţionala României l-a disputat la finele săptămânii trecute, mai precis vineri, 8 aprilie, în preliminariile Campionatului Mondial. Tricolorele au înfruntat, pe teren propriu, pe Stadionul „Arcul de Triumf”, din Bucureşti, reprezentativa similară a Elveţiei, cu care au terminat la egalitate (1-1). Echipa noastră a deschis scorul în minutul 42, prin Maria Ficzay, iar adversarele au marcat în minutul 77, prin Rahel Kiwic.
România va disputa următorul meci din preliminarii în această săptămână, în deplasare, împotriva Croaţiei. Partida este programată marţi, 12 aprilie, de la ora 18.00, pe Gradski Stadium, din oraşul Velika Gorica, şi va fi transmisă în direct de ProX.
Reprezentativa ţării noastre se află doar pe locul 3 în Grupa G, cu 10 puncte acumulate în şase partide jucate, primele două poziţii fiind ocupate de Elveţia (19 puncte, 7 meciuri) şi Italia (18 p, 7 m). În spatele României, se clasează Croaţia (7 puncte), Lituania (1) şi Moldova (0). Câştigătoarea grupei şi cele mai bune trei echipe de pe locurile secunde se califică direct la turneul final al Campionatului Mondial. Celelalte şase naţionale care vor ocupa treapta a doua în cele nouă grupe din preliminarii vor disputa meciuri de baraj între ele.

România are şanse infime de a se califica la turneul final din Australia şi Noua Zeelandă

Practic, pentru a mai avea şanse de a ajunge la turneul final (care se va desfăşura în 2023, în Australia şi Noua Zeelandă), pe lângă o victorie în Croaţia, România are nevoie şi ca, tot marţi, 12 aprilie, Elveţia s-o învingă neapărat pe Italia. Fetele noastre vor avea apoi calificarea în mâna lor, dacă vor triumfa în toate meciurile pe care le mai au de disputat, toate fiind în deplasare: cu Moldova (pe 24 iunie), Lituania (pe 2 septembrie) şi Italia (pe 6 septembrie). În acest caz, Ştefania Vătafu şi coechipierele sale vor ajunge la un total de 22 de puncte şi vor urca pe locul 2.
În afara jocurilor cu Elveţia şi România, fotbalistele din Peninsula Italică mai au de înfruntat codaşa Grupei G, Moldova (pe 2 septembrie, în deplasare), în faţa căreia se vor impune fără probleme, aşa că nu pot acumula mai mult de 21 de puncte. Pe hârtie, calificarea încă e posibilă, dar de menţionat e faptul că în meciul tur, din România, Italia s-a impus clar, cu 5-0!
Aşa cum se cunoaşte, Ştefania Vătafu este legitimată în prezent la Anderlecht Bruxelles, campioana en-titre a Belgiei din ultimele două sezoane.
Sursă foto: www.frf.ro