Handbal

„Stranierele”, pe primele patru locuri în topul golgheterelor de la SCM Rm. Vâlcea

1.03KVizualizari

În primele cinci etape ale Ligii Florilor, SCM Rm. Vâlcea a marcat 135 de goluri şi a primit doar 100. Dacă în ultimii 2 ani gruparea vâlceană a depins adesea de golurile Irynei Glibko, în acest sezon situaţia s-a modificat considerabil. Pera a pus la punct o echipă în care nu prea mai există o golgheteră anume, jocul fiind unul colectiv, în care la finalizare poate apărea cam oricine. Astfel, până în prezent, în fruntea celor mai prolifice jucătoare de la SCM se află două „straniere”, ambele transferate chiar în vară în Sala Traian. Este vorba de tunisianca Asma El Ghaoui (FOTO) şi de daneza Ann Grete Norgaard, fiecare cu câte 17 „boabe” în cont.
În topul golgheterelor campioanei României, ucraineanca Iryna Glibko se află acum abia pe treapta a treia, cu 16 goluri în cont. De menţionat e faptul că locul al patrulea e ocupat tot de o jucătoare de peste hotare, spanioloaica Marta Lopez Herrero – care a punctat de 13 ori.
Şi încă două aspecte care merită luate în seamă: în cele cinci etape de până acum, pe lista marcatoarelor pentru SCM Rm. Vâlcea şi-au trecut numele 13 jucătoare, iar numai două dintre acestea au punctat în fiecare dintre meciurile disputate: Asma El Ghaoui şi Iryna Glibko.

Topul golgheterelor de la SCM Rm. Vâlcea după primele cinci etape ale Ligii Florilor:

17 goluri – Asma El Ghaoui şi Ann Grete Norgaard
16 goluri – Iryna Glibko
13 goluri – Marta Lopez Herrero
12 goluri – Cristina Florica şi Mireya Gonzalez
11 goluri – Kristina Liscevic
9 goluri – Alicia Fernandez Fraga
8 goluri – Alexandra Badea
6 goluri – Samara da Silva Vieira, Andreea Adespii Molnar şi Raluca Băcăoanu
2 goluri – Mădălina Zamfirescu