joi, februarie 25, 2021
Administrație

Super-finanţare pentru comuna Cernişoara: 14,3 milioane de lei pentru 8,2 km de drumuri şi şase poduri!

239Vizualizari
În urmă cu două săptămâni, Compania Naţională de Investiţii a dat publicităţii o listă cu proiectele pentru care va aloca fonduri în perioada următoare. Printre localităţile din judeţul Vâlcea care vor beneficia de finanţare se numără şi Cernişoara, care e inclusă cu modernizarea reţelei de drumuri locale. Este vorba de proiectul pentru care primarul Mihai Ionescu şi viceprimarul Victor Manea – ambii, de la PSD – au încercat să obţină fonduri încă din anul 2017, prin PNDL 2. Ulterior, în 2019, documentaţia a fost depusă şi la FDI, dar tot fără succes. De această dată, proiectul a fost, în sfârşit, aprobat! În total, la Cernişoara, ar urma să se toarne asfalt pe 8,2 kilometri de drumuri de interes local şi să se construiască şase poduri.
„Ne bucură vestea că ne-a fost aprobată finanţarea pentru proiectul de drumuri şi poduri! Sperăm să demarăm cât mai repede toate procedurile şi să organizăm licitaţia de atribuire a lucrărilor. Este o investiţie foarte importantă pentru comunitate, prin care se va rezolva o mare parte din problemele din infrastructura rutieră. În documentaţie, au fost incluse nu mai puţin de 20 de drumuri pe care nu avem asfalt. Valoarea totală a proiectului se ridică la 14,3 milioane de lei (adică 143 de miliarde de lei vechi), cu tot cu TVA, dar probabil că aceasta va mai scădea după licitaţie. Recent, şi Consiliul Judeţean a ajutat comunitatea, prin asfaltarea unei porţiuni de 1 km din drumul judeţean care traversează localitatea”, a declarat viceprimarul din Cernişoara, Victor Manea.
Lista drumurilor pentru care administraţia din Cernişoara a obţinut finanţare prin CNI cuprinde următoarele drumuri:
• satul Modoia: uliţele Valea Niculii, Stadionului, Boculeşti
• satul Groşi: uliţele Stănculeşti, Pârnău
• satul Armăşeşti: uliţele Simionescu Constantin, Băleşti
• satul Cernişţoara: uliţele Zamfir, Holhoş, Măgura, Nemţeşti, Andreuţa, Biriboacă
• satul Mădulari: Papuc Constantin, Manta, Stănişor, Păru Ursului
• satul Obârşia: Urecheşti, Dealul Cârciumii, Plopişului
În ceea ce priveşte cele şase poduri, două sunt din satul Cernişoara (Giuleanu şi Şoşoi), trei din Mădulari (Manta, Stănişor şi Gheorghe Anghel), iar unul din Obârşia (Sârbu).