luni, iunie 24, 2024
Fotbal Național

SUPER-FOTBAL ÎN TREAPT, MIERCUREA ACEASTA! Flacăra Horezu vs FC Argeş, în turul 4 al Cupei României

953Vizualizari

• meciul cu echipa din Trivale va începe la ora 16.30

După ce a depăşit primele două obstacole din Cupa României (Minerul Costeşti, cu 3-2, în Zăvoi, şi Pandurii Tg. Jiu, cu 2-0, în Treapt), Flacăra Horezu se află în faţa celui mai important moment de când a revenit în fotbalul de nivel naţional. Miercurea aceasta, de la ora 16.30, echipa din oraşul administrat de primarul Nicolae Sărdărescu îi aşteaptă pe toţi suporterii, dar şi pe toţi iubitorii fotbalului din Vâlcea, la un super-meci. Este vorba de partida cu FC Argeş Piteşti, din turul 4 al Cupei României.

Andrei Prepeliţă, ultimul transfer realizat de Nicolae Dică

Urmaşa dublei campioane naţionale din anii ’70 va veni la Horezu cu ambiţia de a accede în şaisprezecimile competiţiei knock-out, un obiectiv pe care îl au însă şi „olarii”. Nicolae Dică a reuşit săptămâna trecută un transfer de marcă, aducându-l sub comanda sa chiar pe Andrei Prepeliţă. Acesta a şi debutat la echipa din Trivale în week-end, cu Daco-Getica Bucureşti, în deplasare, când fostul internaţional (cu 13 meciuri la prima reprezentativă) a intrat pe teren în minutul 70. Andrei Prepeliţă – ai cărui bunici sunt din comuna vâlceană Popeşti – s-a născut pe 8 decembrie 1985, iar în cariera sa a mai evoluat la „U” Craiova, Steaua Bucureşti (unde a cucerit trei titluri naţionale), Ludogorets Razgrad (Bulgaria) – unde s-a aureolat cu un trofeu de campion, FC Rostov (Rusia) şi Concordia Chiajna.

Adi Popa: „FC Argeş e mult mai puternică decât Pandurii Tg. Jiu”

„Ne aşteaptă un meci extrem de greu cu FC Argeş, o echipă cu mare tradiţie în fotbalul românesc, care are un antrenor bun pe banca tehnică (n.r.: Nicolae Dică), dar şi jucători de valoare. Era normal să întânim un adversar atât de puternic în această fază. Formaţia din Trivale l-a transferat recent şi pe Andrei Prepeliţă, care a jucat inclusiv în Liga I, dar a mai adus şi un fundaş stânga care a evoluat în Franţa. Cunoaştem foarte bine forţa de joc a adversarilor şi îi vom studia şi mai atent în zilele următoare. FC Argeş se află într-o creştere de formă în ultima perioadă, iar ca o dovadă în acest sens sunt rezultatele bune obţinute recent în Liga a II-a. Formaţia piteşteană dispune aşadar de un lot cât se poate de valoros şi suntem convinşi că va trata meciul din Treapt foarte serios, doar cu gândul la calificare. Fără îndoială că Argeşul este o grupare mult mai puternică decât Pandurii Tg. Jiu, cealaltă echipă de Liga a II-a pe care am eliminat-o în turul 3”, a precizat Adi Popa, antrenorul-jucător de la Flacăra Horezu.

Echipa din Trivale, ultimul obstacol al „olarilor” înainte de Liga I

„În ceea ce ne priveşte, chiar dacă vom avea o misiune aproape imposibilă, vom face tot posibilul pentru a ne califica mai departe, în şaisprezecimile Cupei României. Vrem să le oferim o bucurie imensă spectatorilor, atât prin acest joc (pentru că vor veni la Horezu nume importante din fotbalul românesc, de Liga I şi de naţională, iar asta într-un meci oficial), cât şi printr-o calificare istorică. Toţi jucătorii au fost de acord că avem în faţă un adversar foarte dificil, dar, dacă vom aborda meciul concentraţi la maximum, putem avea şanse de a trece mai departe. Sper să fi învăţat din greşelile pe care le-am făcut etapa trecută, la Tg. Cărbuneşti, în Liga a III-a, astfel încât să le corectăm, iar la partida cu FC Argeş să ne prezentăm mult mai bine”, a mai declarat Adi Popa.
Dacă vor trece miercurea aceasta de FC Argeş, horezenii vor accede în şaisprezecimile Cupe României, în care vor înfrunta o echipă de Liga I.
FOTO: Andrei Prepeliţă (ex-FCSB) – stânga şi Nicolae Dică (Viitorul Constanţa) – dreapta, pe vremea când erau adversari în Liga I