vineri, februarie 26, 2021
Handbal

Super-performanţă pentru Vâlcea! SCM a învins-o pe CSM Bucureşti şi a câştigat două trofee: Cupa şi Supercupa României

254Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea a rămas numărul 1 în România şi după perioada de pauză cauzată de pandemie. În această seară, echipa din Sala Traian a obţinut o victorie de senzaţie, în faţa marii rivale, CSM Bucureşti, chiar în Capitală, cu scorul de 22-19 (după 15-7, la pauză). Graţie acestui succes, handbalistele antrenate de Florentin Pera şi-au trecut în cont două trofee: Cupa şi Supercupa României.

SCM a intrat la vestiare cu un avantaj uluitor, de 8 goluri, unic în meciurile cu CSM Bucureşti

Vâlcea a avut un start „ca din puşcă” şi s-a desprins la 3-0, „tigroaicele” înscriind prima oară abia în minutul 7. După o serie de goluri la ambele porţi, SCM s-a detaşat la 6-2, în minutul 15, moment în care Adrian Vasile a cerut time-out, pentru a-şi readuce elevele cu picioarele pe pământ. Sfaturile tehnicianului de la CSM Bucureşti n-au avut deloc efect, iar elevele lui Florentin Pera au mărit diferenţa de pe tabela de marcaj: la 8-3 (în minutul 17), 10-4 (în minutul 22) şi 11-4 (minutul 24). Atunci, handbalistele din Capitală au fost chemate din nou pe margine, pentru a primi încă o dată indicaţii din partea antrenorului, dar degeaba! Cristina Neagu a irosit apoi o lovitură de la 7 metri, şutând la răducina barei laterale a porţii apărată de Marta Batinovic, iar imediat SCM Rm. Vâlcea s-a dus la 13-5, în minutul 27. CSM Bucureşti a redus puţin din handicap (13-7, în minutul 29), aşa că a fost rândul lui Florentin Pera să solicite un time-out. Acesta s-a dovedit a fi de bun augur, pentru că „municipalele” au marcat de încă două ori şi au intrat la vestiare cu un avantaj uluitor: 15-7.
MVP-ul acestui prim mitan a fost, fără îndoială, portăriţa Marta Batinovic, care a avut 5-6 intervenţii senzaţionale, din postură de 1 la 1 cu adversarele. De altfel, muntenegreanca a fost prima jucătoare la care Pera a alergat s-o felicite, la finele primei reprize.

După pauză, elevele lui Adrian Vasile au încercat o „remontada” de poveste, dar degeaba!

După pauză, meciul a decurs însă cu totul altfel, CSM Bucureşti fiind la timonă. Elevele lui Adrian Vasile au încercat o „remontada” care ar fi fost cu adevărat de poveste, dacă le-ar fi şi reuşit! A fost rândul „tigroaicelor” să înceapă cu trei goluri la rând şi să reducă din diferenţă (15-10, în minutul 34). La 16-12, în minutul 37, Florentin Pera a cerut time-out, dar imediat după aceea Iryna Glibko a ratat un „7 metri”, mingea fiind respinsă peste transversală de portarul Denisa Dedu, iar echipa din Capitală s-a apropiat periculos la 16-13 (în minutul 38). În minutul 39, norvegianca Maren Nyland Aardahl a primit cartonaşul roşu, din cauza a trei eliminări, după care diferenţa SCM-ului s-a mişcorat şi mai mult, 17-15 (în minutul 43). Vâlcea a rezistat însă iureşului adversarelor şi s-a detaşat, din nou, la patru „lungimi”: 19-15 (în minutul 48). După 20-16, CSM Bucureşti a marcat iarăşi de două ori la rând şi s-a apropiat la 20-18 (în minutul 52) şi 21-19 (în minutul 55). Pe final, „tigroaicele” au irosit cu nonşalanţă câteva atacuri care aveau să fie decisive, iar Vâlcea a marcat din nou, în minutul 59, şi a stabilit astfel scorul final: 22-19.
În acest duel, golurile echipei SCM Rm. Vâlcea au fost marcate de Iryna Glibko (5, din care 2 din 7 metri), Marta Lopez Herrero (4), Maren Nyland Aardahl (3), Kristina Liscevic (3), Zeljka Nikolic (2), Alicia Fernandez Fraga (2), Cristina Florica (1), Asma Elghaoui (1) şi Ewgenija Minevskaja (1, din 7 metri).
De partea cealaltă, pentru CSM Bucureşti au punctat Cristina Neagu (7, din care 2 din 7 metri), Elizabeth Omoregie (4), Carmen Martin Berenguer (2), Crina Pintea (2), Barbara Lazovic (2), Alexandrina Cabral Barbosa (1) şi Andrea Klikovac (1).
Sursă foto: Image Plus / Facebook SCM Rm. Vâlcea