miercuri, iulie 28, 2021
Fotbal Diverse

Super-România! Super-Ştefania! Vinerea trecută, fotbalista vâlceană a reuşit o „dublă” pentru echipa tricoloră

249Vizualizari
Week-end-ul trecut, naţionala de fotbal feminin a României a disputat un nou meci din cadrul preliminariilor Campionatului European. Elevele lui Mirel Albon au înfruntat, în deplasare, reprezentativa similară a Lituaniei, în faţa căreia s-au impus categoric, cu 4-0, scorul fiind însă doar 0-0, la pauză.
Două dintre golurile tricolorelor au purtat semnătura fotbalistei vâlcene Ştefania Vătafu (27 de ani), care este legitimată în prezent în Belgia, la Anderlecht Bruxelles. Aceasta a deschis scorul, în minutul 63, iar apoi a transformat şi un penalti, în minutul 81. Pentru tricolore, au mai punctat Laura Rus (colegă cu Ştefania Vătafu, la Anderlecht Bruxelles) – în minutul 77 şi Ana Vlădulescu – în minutul 90.
În pofida acestei victorii, România nu mai are nicio şansă de calificare la turneul final, deoarece se află pe locul 3 în Grupa H, cu doar 9 puncte în cont, primele două poziţii fiind ocupate de Elveţia (16) şi Belgia (15). Tricolorele vor disputa următorul meci din preliminarii în această săptămână, mai precis marţi, 27 octombrie, de la ora 17.30, pe teren propriu, la Mogoşoaia, chiar împotriva liderei, Elveţia. Ulterior, România va mai avea o singură partidă de jucat, cu Croaţia, în deplasare, chiar de Ziua Naţională a ţării noastre, adică, pe 1 decembrie.
Aşa cum se cunoaşte, Ştefania Vătafu a fost lansată în fotbalul mare de antrenorul Iulică Dincă. Până ce a ajuns în Belgia, în vara anului 2018, vâlceanca a evoluat ani timp de opt sezoane la Olimpia Cluj (între 2010 şi 2018), iar apoi pentru o jumătate de an în Spania, la Granadilla.
Sursă foto: frf.ro