duminică, decembrie 5, 2021
Fotbal Județean

SUPER-SPARTA, gata să câștige un nou trofeu: Supercupa României! Meciul cu FC Băbeni se dispută în acest week-end

550Vizualizari
În acest week-end, va avea loc primul meci oficial din noul sezon competițional în fotbalul județean. După un an de pauză, AJF va relua tradiția organizării Supercupei Vâlcii, ultima ediție fiind partida de pomină dintre Minerul Costești și Viitorul Dăești, din iunie 2019, încheiată cu scorul de 10-4 pentru „ortaci”, formația de la Fedeleșoiu fiind alcătuită însă doar din juniori. În 2021, în duelul care va decide supremația pe plan județean, se vor înfrunta FC Băbeni (campioana mini-Ligii a IV-a din sezonul trecut, competiție în care au luat startul doar patru echipe) și Sparta Rm. Vâlcea (câștigătoarea mini-Cupei României, la care au participat doar două grupări).

În acest meci, raportul de forțe este net în favoarea formației finanțate de Marius Voican (proprietarul Brothers Pub, Brothers Sport Hub și Frigotech). Antrenorul Mihai Lungan a primit întăriri serioase în această vară, iar echipa a devenit extrem de puternică, așa că nici nu se pune problema învingătoarei, ci doar a diferenței de scor de la final. Iar asta în condițiile în care, de partea cealaltă, FC Băbeni a pierdut aproape toți jucătorii care au evoluat în primăvară în mini-campionatul organizat de AJF Vâlcea. În mod evident, Super-Sparta își va adjudeca așadar un nou trofeu, care va fi cel de-al doilea din scurta sa existență, după Cupa României.

Supercupa Vâlcii se va disputa sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 11.00, în Râmnic, pe Stadionul „Brothers Sport Hub” (fosta bază Oltchim), unde a avut loc și finala fazei județene a Cupei României, pe 6 iunie.