sâmbătă, aprilie 13, 2024
Administrație

Supraveghere video în comuna Berislăveşti, pentru siguranţa locuitorilor. Investiţia va beneficia de finanţare prin GAL „Castra Traiana”

1.13KVizualizari
În perioada următoare, administraţia din Berislăveşti va obţine finanţare pentru un proiect important pentru comunitatea locală. Astfel, primarul Nicolae Popescu (FOTO – în dreapta) şi viceprimarul Florin Popa (FOTO – în stânga) vor realiza un sistem de supraveghere video în toată localitatea. Prin noua investiţie, în punctele importante din Berislăveşti vor fi montate camere video. Proiectul ar urma să beneficieze de finanţare prin GAL „Castra Traiana”.
„Prin această investiţie, vor fi montate în jur de 26 de camere video, în toate satele şi în punctele strategice şi vulnerabile din comună, inclusiv în centru şi pe drumul principal ce traversează localitatea. Avem în vedere toate căile de acces în Berislăveşti, atât dinspre Perişani, cât şi dinspre Călimăneşti sau Şuici. De asemenea, vor fi supravegheate video şi toate instituţiile publice. Pe lângă camerele fixe de supraveghere, vom dispune şi de patru camere video mobile, pe care le vom amplasa în diferite zone din comună, astfel încât să prevenim aruncarea gunoaielor menajere în locuri care nu sunt special amenajate în acest sens. Pentru acest proiect, vom obţine 25.000 de euro de la GAL «Castra Traiana», suma fiind suficientă pentru a achiziţiona întregul sistem de supraveghere video”, a explicat viceprimarul din Berislăveşti, Florin Popa.
În anii precedenţi, administraţia din Berislăveşti a mai beneficiat de finanţare, tot prin GAL „Castra Traiana”, pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă (SVSU) Berislăveşti cu un camion Eurocargo 4×4, contribuind astfel la creşterea capacităţii de intervenţie în localitate. De asemenea, s-au mai obţinut fonduri pentru dotarea căminului cultural din satul Stoeneşti, obiectivul investiţiei fiind acela de a creşte calitatea serviciilor oferite.