luni, decembrie 6, 2021
Handbal

Tânăra Alexandra Badea, cea mai prolifică româncă din lotul echipei SCM Rm. Vâlcea în Liga Florilor

594Vizualizari
Cele 488 de goluri pe care SCM Rm. Vâlcea le are în cont după primele 18 meciuri din Liga Florilor au fost înscrise de 16 handbaliste. Practic, cu excepţia celor trei portăriţe (Yuliya Dumanska, Marta Batinovic şi Diana Ciucă) şi a extremei stânga Roberta Stamin (18 ani), pe lista marcatoarelor şi-au trecut numele toate celelalte jucătoare de câmp pe care campioana României le-a avut în lot în acest sezon. Printre golghetere, se numără inclusiv Ana Maria Drăguţ Savu (transferată, între timp, la SCM Craiova) şi Andreea Adespii Molnar (care a rămas însărcinată şi va deveni mămică peste câteva luni), care nu au mai evoluat pentru SCM Rm. Vâlcea din noiembrie 2019.

Primele şapte poziţii în topul golgheterelor campioanei României din întrecerea internă sunt ocupate de „straniere”

Topul golgheterelor echipei vâlcene din Liga Florilor e dominat de tunisianca Asma El Ghaoui, care a înscris 70 de goluri. Pe locul secund se află daneza Ann Grete Norgaard Osterballe, care a punctat de 64 de ori, în timp ce treapta a treia este ocupată de două handbaliste: Iryna Glibko şi Mireya Gonzalez Alvarez, ambele cu câte 56 de „boabe” în cont. „Stranierele” se clasează şi pe următoarele trei poziţii ale topului golgheterelor, ceea ce denotă faptul că apelativul „multinaţionala de la Vâlcea”, cu care toţi specialiştii din handbalul românesc au denumit formaţia noastră, se potriveşte extrem de bine.
Dintre românce, cea mai bună clasare o are extrema dreaptă Alexandra Badea, care va împlini frumoasa vârstă de 22 de ani pe 22 mai. Aceasta a punctat de 25 de ori şi a reuşit s-o devanseze cu o lungime pe extrema stângă Cristina Florica (24 de goluri).

Topul golgheterelor de la SCM Rm. Vâlcea după primele 19 etape din actualul sezon al Ligii Florilor:

70 goluri – Asma El Ghaoui
64 goluri – Ann Grete Norgaard
56 goluri – Iryna Glibko
56 goluri – Mireya Gonzalez Alvarez
49 goluri – Marta Lopez Herrero
45 goluri – Kristina Liscevic
29 goluri – Alicia Fernandez Fraga
25 goluri – Alexandra Badea
24 goluri – Cristina Florica
18 goluri – Samara da Silva Vieira
17 goluri – Jelena Trifunovic
10 goluri – Raluca Băcăoanu
9 goluri – Mădălina Zamfirescu
7 goluri – Andreea Adespii Molnar
6 goluri – Daniela Marin
3 goluri – Ana Maria Drăguţ Savu