duminică, aprilie 11, 2021
Fotbal Național

Tânărul fotbalist Ionuţ Simeanu, despre Flacăra Horezu: „Suntem un grup foarte unit, atât pe teren, cât şi în afara lui! Echipa e construită numai din caractere”

464Vizualizari

Ionuţ Simeanu se numără printre marile speranţe ale fotbalului vâlcean. Născut pe 7 ianuarie 2000, jucătorul de la Flacăra Horezu se află în lotul echipei din Treapt încă din sezonul promovării în Liga a III-a (2017-2018). Deşi nu avea decât 17 ani, el a marcat atunci câteva goluri decisive pentru fosta campioană a Superligii. Fără îndoială, cel mai important a fost cel din derbiul cu Cozia Călimăneşti, din deplasare, când Ionuţ Simeanu a punctat în victoria la limită a „olarilor”, cu 1-0.
Şi în actualul sezon al Ligii a III-a, tânărul fotbalist din Treapt şi-a pus semnătura pe un alt gol de „aur” pentru Flacăra Horezu. Este vorba de cel din partida cu LPS Cetate Deva (1-0), care a avut loc sâmbătă, 19 octombrie, în etapa a 9-a, când a înscris pe final, în minutul 85.

„Cu punctele pierdute în deplasările de la Tg. Cărbuneşti şi Timişoara, am fi încheiat turul pe locul 2”

La final de tur, Ionuţ Simeanu ne-a vorbit, succint, despre sezonul actual, dar şi despre realizările sale personale. „Evident că puteam mai mult, dar am pierdut puncte preţioase în faţa unor echipe cu care trebuia să obţinem maximum. Mă refer aici la meciul de la Tg. Cărbuneşti, cu Gilortul, care s-a terminat 1-1, dar şi la partida de pe Bega, cu ACS Poli Timişoara, unde am pierdut cu 2-0. Două deplasări unde au învins aproape toate echipele importante din seria noastră. Acestea sunt, în principal, cele două meciuri pe care le-am mai fi putut câştiga, fără doar şi poate. Cu încă cinci puncte în cont, am fi terminat turul pe locul 2. Pe de altă parte, am mai înregistrat şi acea perioadă nefastă, când am pierdut trei etape la rând. Din fericire, ne-am revenit însă pe final de tur şi am reuşit să încheiem prima parte a sezonului pe locul 5, cu 24 de puncte”, a precizat Simeanu.

„Personal, nu am un obiectiv anume pentru 2020! Îmi doresc doar ca echipa să termine sezonul pe locul 2”

Tânărul fotbalist din Treapt mai crede că echipa horezeană va fi mult mai determinată în primăvară, iar rezultatele vor fi superioare, chiar dacă returul e întotdeauna mai greu. „În mod sigur, lupta va fi mai dură în retur, atât în partea superioară a clasamentului, cât şi în cea inferioară. Returul e mereu mai greu, dar nu ne temem deloc. Ne vom consolida lotul în iarnă, vom păstra nucleul de bază şi vom evolua în continuare cu fruntea sus. Cred că am demonstrat deja că avem o echipă bună, cu mulţi jucători de calitate. Suntem un grup foarte unit, atât pe teren, cât şi în afara lui. Nu ne înjurăm pe teren, vorbim frumos între noi, nu ne jignim, cum se mai întâmplă pe la alte echipe. Nici nu se pune problema să se întâmple aşa ceva, deoarece echipa este construită numai din caractere. Şi acest lucru face parte din calitatea jucătorului”, a mai adăugat Ionuţ Simeanu.
„Cât despre realizările mele ca jucător, mă bucur că am înscris un gol decisiv cu Deva. Şi eu puteam face mai mult pentru echipă, dar… În unele situaţii, am vrut să fac totul de unul singur şi nu prea mi-a ieşit. Ce mi-am propus pentru retur? Îmi doresc să terminăm pe locul 2 în Liga a III-a. Personal, nu am un obiectiv anume! Vreau doar ca echipa să joace din ce mai bine, pentru că dacă se va întâmpla acest lucru şi eu voi avea realizări. Voi împlini în curând 20 de ani şi voi fi în continuare în criteriile FRF pentru a fi folosit ca junior şi în 2020”, a încheiat Simeanu.