Handbal

Thuringer HC are două victorii în primele două meciuri din Grupa D a Ligii Europene. În Germania, pe vâlcence le aşteaptă şi o atmosferă incendiară

62Vizualizari
Thuringer HC a avut un start perfect în actuala ediţie a Ligii Europene, fiind singura din Grupa D care a bifat două victorii în primele două meciuri disputate. Pe 7 ianuarie, trupa antrenată de româno-germanul Herbert Muller a dispus, pe teren propriu, de Paris 92, cu scorul de 28-24 (după 17-10, la pauză), după ce, la un moment dat, a avut şi opt goluri în plus (15-7). În acest duel, golurile echipei din Thuringia au fost marcate de Annika Lott (9), Sonja Frey (5), Nathalie Hendrikse (4), Yuki Tanabe (3), Anika Niederwieser (2), Jennifer Rode (2), Nikoline Skals Lundgreen (1), Dominika Zachova (1) şi Johanna Stockschlader (1).
Week-end-ul trecut, pe 15 ianuarie, elevele lui Herbert Muller s-au întors învingătoare şi din deplasarea în Ungaria, unde au învins-o fără emoţii pe Praktiker-Vac, cu scorul de 34-28 (după 21-13, la pauză). Cea mai mare diferenţă în această partidă a fost de 12 goluri (25-13 şi 26-14) şi s-a consemnat în minutele 36 şi 37. Pentru Thuringer HC, au punctat Nikoline Skals Lundgreen (7 goluri), Sonja Frey (7), Sara Saetre Ronningen (5), Annika Lott (5), Nathalie Hendrikse (3), Yuki Tanabe (2), Johanna Stockschlader (2), Vilma Matthijs Holmberg (1), Anika Niederwieser (1) şi veterana Lydia Jakubisova (1), ultima fiind o handbalistă în vârstă de 41 de ani (!!!).

În acest sezon, echipa antrenată de româno-germanul Herbert Muller a obţinut succese pe linie până în prezent. Patru au fost obţinute în tururile preliminare

Thuringer HC s-a calificat în această fază a Ligii Europene după ce a trecut de două tururi preliminare. Prima oară, elevele lui Herbert Muller au eliminat-o pe Chambray Touraine (din Franţa), fosta adversară a echipei vâlcene din grupele ediţiei anterioare a competiţiei. Nemţoaicele s-au impus în ambele manşe, de fiecare dată la trei goluri diferenţă: cu 31-28 în Hexagon şi cu 27-24 pe teren propriu. Ulterior, Thuringer HC a trecut de o grupare suedeză, la fel ca SCM Rm. Vâlcea (care a scos-o din cursă pe H65 Hoors HK), însă, în cazul formaţiei germane a fost vorba chiar de campioana en-titre, Savehof IK, de care a dispus cu 30-28 în deplasare şi cu 35-30 pe teren propriu.