vineri, februarie 26, 2021
Fotbal Național

Toate rezultatele echipei Turris-Oltul Tr. Măgurele au fost anulate, iar clasamentul Ligii a II-a s-a modificat considerabil

62Vizualizari
Din această iarnă, Liga a II-a a rămas cu doar 20 de participante, după ce Turris-Oltul Tr. Măgurele a înştiinţat Federaţia Română de Fotbal că se retrage atât din campionat, cât şi din Cupa României, unde înaintase până în faza optimilor. Abandonul a survenit după ce Valentin Dragnea a anunţat că nu va mai finanţa echipa. După primele 15 runde, formaţia pregătită, pe rând, de Erik Lincar şi Eugen Trică, se afla pe locul 13 în clasament, cu 19 puncte adunate.
În condiţiile în care sezonul regulat al Ligii a II-a e unul special în acest an, fiind alcătuit doar din 21 de etape, fără retur, microbiştii din toată ţara s-au întrebat ce se va întâmpla cu rezultatele de până acum ale grupării din Teleorman!? Mai ales că, la începutul campionatului, nu s-a specificat deloc cum se va proceda în eventualitatea unui abandon.

Unirea 2004 Slobozia, „U” Cluj, Ripensia Timişoara şi CSM Slatina, marile perdante după retragerea grupării din Teleorman

Marţi, 16 februarie, Departamentul de Competiţii din cadrul FRF a făcut lumină în acest caz şi a anunţat că a anulat toate meciurile disputate până în prezent de Turris-Oltul Tr. Măgurele. Decizia a schimbat considerabil clasamentul la zi al Ligii a II-a, cel mai mult având de pierdut echipele care i-au învins pe fotbaliştii lui Valentin Dragnea. Este vorba de Unirea 2004 Slobozia, „U” Cluj, Ripensia Timişoara şi CSM Slatina, cărora li s-au retras câte 3 puncte din cont.
În plus, a mai fost scăzut câte 1 punct din zestrea grupărilor ale căror meciuri cu echipa din Teleorman s-au încheiat la egalitate: Metaloglobus Bucureşti, Rapid Bucureşti, CS Mioveni, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, Dunărea Călăraşi, Viitorul Pandurii Tg. Jiu şi ACS Fotbal Comuna Recea.

În play-out-ul Ligii a II-a vor mai evolua 14 echipe, iar cinci dintre acestea vor retrograda în eşalonul inferior

După retragerea formaţiei Turris-Oltul Tr. Măgurele, sistemul de retrogradare din Liga a II-a s-a modificat, de la acest nivel urmând a ajunge în eşalonul inferior doar cinci echipe, în loc de şase.
Aşa cum se cunoaşte, la finele sezonului regulat (21 de etape), primele şase clasate din Liga a II-a vor evolua mai departe în play-off, după sistemul fiecare cu fiecare (timp de încă 10 runde). Echipele de pe locurile 1-2 vor face apoi saltul direct în elita fotbalului românesc, iar cele de pe 3-4 vor disputa meciuri de baraj pentru menţinere/promovare în Liga I cu cele de pe poziţiile 7-8 din play-out-ul eşalonului superior.
În schimb, formaţiile care vor ocupa locurile 7-20 în Liga a II-a vor evolua în play-out, unde vor fi împărţite în două grupe de câte şapte. În Grupa A vor juca echipele clasate pe poziţiile 7, 10, 11, 14, 15, 18 şi 19, iar în Grupa B se vor duela grupările de pe 8, 9, 12, 13, 16, 17 şi 20. Şi de această dată, se vor disputa doar meciuri tur (şapte runde), iar la final ultimele două echipe clasate din fiecare serie vor retrograda direct în Liga a III-a, în timp ce grupările de pe locurile 5 se vor înfrunta între ele într-un baraj, iar cea învinsă va ajunge, de asemenea, în ultima divizie naţională.

Rezultatele înregistrate de Turris-Oltul Tr. Măgurele în primele 15 etape ale Ligii a II-a:

• Etapa 1: Unirea 2004 Slobozia – Turris-Oltul Tr. Măgurele 1-0
• Etapa a 2-a: Turris-Oltul Tr. Măgurele – Metaloglobus Bucureşti 2-2
• Etapa a 3-a: Pandurii Tg. Jiu – Turris-Oltul Tr. Măgurele 0-5
• Etapa a 4-a: Rapid Bucureşti – Turris-Oltul Tr. Măgurele 1-1
• Etapa a 5-a: Turris-Oltul Tr. Măgurele – Concordia Chiajna 3-2
• Etapa a 6-a: CS Mioveni – Turris-Oltul Tr. Măgurele 0-0
• Etapa a 7-a: Turris-Oltul Tr. Măgurele – „U” Cluj 1-4
• Etapa a 8-a: Farul Constanţa – Turris-Oltul Tr. Măgurele 0-2
• Etapa a 9-a: Turris-Oltul Tr. Măgurele – CSM Reșița 4-1
• Etapa a 10-a: Ripensia Timișoara – Turris-Oltul Tr. Măgurele 4-2
• Etapa a 11-a: Turris-Oltul Tr. Măgurele – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 0-0
• Etapa a 12-a: Dunărea Călăraşi – Turris-Oltul Tr. Măgurele 1-1
• Etapa a 13-a: Turris-Oltul Tr. Măgurele – Viitorul Pandurii Tg. Jiu 0-0
• Etapa a 14-a: CSM Slatina – Turris-Oltul Tr. Măgurele 2-1
• Etapa a 15-a: Turris-Oltul Tr. Măgurele – ACS Fotbal Comuna Recea 1-1