duminică, iunie 7, 2020
Fotbal Județean

Toma Ciolacu readuce comuna Stroeşti în circuitul fotbalului judeţean. Se reînfiinţează echipa Prim Stroeşti!

163Vizualizari

Aşa cum ziarul TRIBUNA VÂLCEANĂ a anunţat încă de miercuri, 17 iulie, când antrenorul-jucător de la Flacăra Horezu, Adi Popa, a fixat primele două meciuri amicale ale grupării din Treapt, la Stroeşti ar putea activa, din această vară, o nouă echipă de fotbal. Primarul Toma Ciolacu îi va reda acesteia vechea denumire de Prim Stroeşti şi e pregătit să-i asigure finanţarea din bugetul local pentru baremurile de arbitraj.
„Reînfiinţarea unei echipe de fotbal din această vară depinde în mare măsură de poliţiştii din Tomşani. Mă refer la Daniel Neghină, Alin Roşianu (care e originar din Slătioara), Cătălin Pripor (din Cernişoara), Dumitrescu. Dacă aceştia se hotărăsc să vină la Stroeşti, atunci vom avea o echipă în noul sezon al Ligii a V-a. I-am contactat de mai mult de o lună şi şi-au exprimat deja dorinţa de a juca fotbal la Stroeşti. Ei vor reprezenta nucleul noii echipe, dar lângă aceştia vom mai aduna şi alţi jucători din zonă. Noua echipă va fi a primăriei şi se va numi Prim Stroeşti”, a spus Ciolacu.

„Fără fotbalişti din alte localităţi nu ai cum să ţii o echipă, pentru că nu nu mai ai de unde să găseşti 15-16 jucători în comună”

„În urmă cu doi ani, când am retras echipa din campionat, am făcut-o pentru că n-am mai dorit să aducem jucători din altă parte, ci doar din Stroeşti. Între timp, am înţeles că nu se mai poate face fotbal aşa, ca odinioară, că fără fotbalişti din alte localităţi nu ai cum să ţii o echipă, pentru că nu nu mai ai de unde să găseşti 15-16 jucători în comună. Trebuie să aduci nucleul din altă parte, lângă care mai pot să joace şi câţiva fotbalişti din Stroeşti, altfel nu se poate! Sper că situaţia la noua echipă se va limpezi în perioada următoare, astfel încât să putem activa în Liga a V-a. Dispunem de o bază sportivă cochetă şi consider că e păcat să nu evolueze nicio formaţie aici. În trecut, am intenţionat să fac la Stroeşti câteva grupe de copii şi juniori, iar în acest sens am purtat discuţii cu Robert Tufişi, dar ideea mea nu s-a mai concretizat din diferite motive”, a conchis primarul din Stroeşti.
În primul meci amical în noua formulă, care a avut loc miercuri, 17 iulie, Prim Stroeşti a fost învinsă, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, de Flacăra Horezu.