sâmbătă, decembrie 5, 2020
Fotbal Județean

Toma Ciolacu (Stroeşti): „Nu poţi să ai control asupra tuturor fotbaliştilor, arbitrilor şi altor oficiali, zi de zi! După un meci oarecare, te poţi trezi că de la un bolnav se infectează 30 de inşi!”

255Vizualizari

• alesul PNL a explicat principalul motiv pentru care fotbalul trebuie să rămână, deocamdată, pe ultimul plan

Primarul din Stroeşti, Toma Ciolacu, spune că, din cauza pandemiei de coronavirus, cea mai mare parte a echipelor din judeţ vor fi lovite de criza financiară. Liberalul a detaliat apoi principalul motiv pentru fotbalul trebuie să rămână, deocamdată, pe ultimul plan, şi a explicat care e pericolul cel mai mare pentru toţi cei implicaţi într-un meci. „Sunt sigur că, după această pandemie, vor fi mari probleme pentru toate cluburile, şi nu e vorba doar de cele din ligile naţionale, ci şi despre cele de la nivel judeţean. În opinia mea, la Vâlcea, multe echipe vor anunţa că nu mai pot încheia sezonul actual şi vor aştepta campionatul următor. În fond, cam aşa se întâmplă de fiecare dată când un nucleu se sparge, e greu de refăcut apoi. Până acum, fotbalul a fost o activitate aflată mereu în desfăşurare, jucătorii se întâlneau şi mai făceau adesea câte o miuţă, adică erau în continuu în priză. Din cauza Covid-19, toţi sunt în prezent cu gândul la altceva, unii au rămas fără servicii, altora le e teamă de boală şi tot aşa. În plus, nici părinţii n-o să-şi mai lase copiii la fotbal, de teama de a nu lua virusul. Şi au dreptate! Până la urmă, nu poţi să ai deloc control asupra tuturor fotbaliştilor, arbitrilor şi altor oficiali, zi de zi. După un meci oarecare, te poţi trezi că de la un bolnav se infectează 30 de inşi sau chiar mai mulţi! Mai mult decât atât, când ajung acasă, ei îi mai contaminează şi pe bătrâni! Nu cred că va fi cineva dispus să-şi asume un asemenea risc! Coronavirusul nu e o glumă! Nu contează dacă n-ai spectatori, așa cum se vehiculează că s-ar juca un timp, pericolul nu e doar pe marginea terenului, ci mai degrabă în vestiar! Repet, situaţia este foarte ingrată pentru toţi, de aceea consider că nu prea ar mai fi indicat să fie reluat campionatul Cel puţin nu la nivel judeţean, unde fotbaliştii nici nu sunt plătiţi, ca să mai poţi să-i convingi să revină pe teren. Cine îşi face planuri că toate echipele vor fi dispuse să joace mai departe fără probleme, se înşeală amarnic! În aceste condiţii, dacă se vor şi retrage câteva, din rândul celor care oricum nu sunt implicate nici la promovare, nici la retrogradare, chiar nu mai are niciun rost să continuăm sezonul actual”, a mărturisit Toma Ciolacu.
La finele turului Ligii a V-a, echipa AS Prim Stroeşti 2019, care a revenit în campionatele judeţene vara trecută, după câțiva ani de absenţă, se află pe locul 3 în Seria Vest, la 5 puncte de lidera clasamentului, Oltul Dăeşti.