Politică

Toma Peştereanu (Costeşti): „În ţara asta, patronii sunt miliardari, iar angajaţii lor de-abia au ce mânca… PSD a mărit salariile din construcţii şi au apărut probleme!!! Să deschidem ochii mai bine şi să înţelegm tot ceea ce se întâmplă!”

207Vizualizari

Primarul Toma Peştereanu, din Costeşti, susţine că nu mai există o altă ţară în Uniunea Europeană unde angajaţii din mediul privat sunt atât de mult exploataţi şi slab plătiţi, precum în România. Şi asta deşi patronii de aici fac milioane de euro pe an… Iar când Guvernul PSD a încercat să rezolve acest aspect dureros, „prin majorarea salariului minim şi acordarea facilităţilor, mai ales, în domeniul construcţiilor, au început presiunile”.
„Din păcate, la ora actuală, sunt patru categorii sociale în România: oameni foarte bogaţi, oameni amărâţi, oameni foarte amărâţi şi oameni vai mama lor, care de-abia trăiesc de pe o zi pe alta. Nu acuz niciun partid, dar PSD chiar a încercat să rezolve asta… Nu e normal să lucrezi la un privat care face milioane de euro pe an, iar tu să câştigi 1300 de lei pe lună. Unde se mai întâmplă asta? De exemplu, la noi, în judeţul Vâlcea, e o fabrică de pantofi care dă salariul minim, pentru o muncă colosală. Aceeaşi fabrică are punct de lucru şi la Sibiu, unde angajaţii de acolo sunt plătiţi cel puţin dublu, chiar dacă fac mai puţin. De ce? Aştept şi eu un răspuns normal… Altă problemă: când Guvernul PSD a încercat să rezolve relaţia dintre angajat şi angajator, din mediul privat, atunci a început să aibă mari probleme. De cine suntem conduşi? Pleacă oamenii afară!? Păi, a fost mare zarvă în ţară când, în construcţii, salariul minim a fost stabilit la 3000 de lei. Ţara se construieşte… Pentru că e la pământ, cu drumurile, apa, canalizarea… Cu cine să o construieşti, dacă aia buni de muncă fizică au plecat? Din păcate, nu se vrea nimic bun la noi. Sunt doar interese externe, să ne distrugă din toate punctele de vedere. Sunt peste 5 milioane de români plecaţi la muncă în străinătate. Au plecat pentru că niciodată nu au fost luate măsuri bune pentru ei”, a precizat primarul din Costeşti, Toma Peştereanu.