Diverse

Toma Peştereanu, primar Costeşti: „În ceea ce mă priveşte, înfrângerea din 9 iunie e o consecinţă a comasării alegerilor. Scrutinul trebuia organizat la termen, în septembrie”

251Vizualizari
După trei mandate, primarul Toma Peştereanu a pierdut alegerile pentru funcţia de primar al comunei Costeşti, care au avut loc pe 9 iunie. Social-democratul susţine că înfrângerea a fost cauzată, în special, de comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare. „După o îndelungă analiză a situaţiei, am ajuns la concluzia că am pierdut şi din cauza comasării alegerilor. Consecinţa acelei decizii nefaste a fost aceea că atât eu, cât şi alţi primari aflaţi în funcţie, am fost învinşi. Alegerile locale trebuiau să fie organizate la termen, adică, în septembrie, iar altele ar fi fost rezultatele. Din punctul meu de vedere, comasarea a fost o mare greşeală, am fost din start împotrivă, şi se şi dovedeşte că a făcut mai mult rău decât bine pentru PSD, care a picat în plasa PNL-ului şi a pierdut. Din păcate, pe primari nu i-a ascultat nimeni, decizia s-a luat la Bucureşti şi s-a răsfrânt negativ în teritoriu”, consideră Toma Peştereanu, iar opinia sa e confirmată şi de ce s-a întâmplat după 9 iunie. PNL nu a mai respectat graficul stabilit în martie şi a insistat ca alegerile prezidenţiale să aibă loc la termen, în noiembrie şi decembrie. Românii vor fi chemaţi astfel la urne în trei week-end-uri consecutive, pentru că, între cele două tururi pentru preşedinţie (din 24 noiembrie şi 8 decembrie), se vor desfăşura şi alegerile parlamentare (pe 1 decembrie).
Social-democratul spune că, vara aceasta, la Costeşti, se vor finaliza alte câteva investiţii pentru comunitate, care puteau schimba rezultatul alegerilor locale, dacă scrutinul s-ar fi desfăşurat în toamnă. „În această vară, voi termina lucrări importante în comună, pe care nu le-am putut duce la sfârşit până pe 9 iunie. O grămadă de proiecte se află în derulare la Costeşti, se lucrează intens la grădiniţă şi bibliotecă, la finalizarea rigolelor… În curând, vom începe şi lucrările la drumuri, va veni şi microbuzul şcolar electric… Aşadar, aveam ce să le mai arăt oamenilor şi sigur ar fi contat! Asta e, am pierdut, sunt dezamăgit, dar nu aveam ce să fac în plus! Nu dau vina pe nimeni pentru această înfrângere! Singurul lucru pe care mi-l reproşez este că am fost băiat bun cu toată lumea. Iar bunătatea asta nu m-a ajutat! Am făcut o campanie elegantă, curată, am umblat din casă în casă ţi le-am prezentat oamenilor programul meu, am stat de vorbă cu ei, dar mai mult de atât nu puteam face. Dacă n-au apreciat tot ceea ce s-a făcut în Costeşti de 12 ani încoace, chiar n-am ce să mai zic! Oricum, plec liniştit, nu am ţinut de scaun şi nici n-am avut pretenţia să-mi zică lumea «domn’ primar». Am muncit mereu doar pentru binele comunităţii!”, a conchis Toma Peştereanu.