sâmbătă, februarie 27, 2021
Handbal

Tomas Ryde respectă valoarea! Selecţionerul suedez a chemat şase handbaliste de la Vâlcea la reprezentativa României

167Vizualizari

În această săptămână, naţionala de handbal feminin a României va debuta în campania de calificare la turneul final al Campionatului European, competiţie programată în perioada 4-20 decembrie 2020, în Danemarca şi Norvegia. În preliminarii, tricolorele vor înfrunta reprezentativele similare ale Poloniei, Ucrainei şi Insulelor Feroe. Primele două clasate vor obţine biletele pentru întrecerea de gală de la finele anului viitor.
România va disputa primul meci din calificări în compania Ucrainei. Partida va avea loc miercuri, 25 septembrie, de la ora 18.30, la Braşov. În aceeaşi zi se va disputa şi celălalt duel din cadrul Grupei a 7-a, dintre Polonia şi Insulele Feroe. Sâmbătă, 28 septembrie, e programată partida Ucraina – Polonia, iar duminică, 29 septembrie, de la ora 18.00, fetele noastre vor juca, la Torshavn, împotriva selecţionatei feroeze.
Următoarele meciuri din preliminariile Euro 2020 vor avea loc în primăvara anului viitor, mai precis în perioada 25-29 martie, când România va juca „dubla” tur-retur cu Polonia, prima partidă fiind în fieful adversarei noastre.

Iryna Glibko va fi adversara tricolorelor în meciul de la Braşov

Pentru acţiunea oficială a naţionalei României de handbal feminin din această săptămână, selecţionerul suedez Tomas Ryde a convocat nu mai puţin de şase jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea, campioana en-titre a României şi lidera actuală a Ligii Florilor. Printre cele 22 de tricolore se vor regăsi portarii Yuliya Dumanska şi Diana Ciucă, extrema stângă Cristina Florica, pivotul Raluca Băcăoanu, interul stânga Andreea Adespii Molnar şi interul centru Mădălina Zamfirescu.
De menţionat este faptul că în naţionala Ucrainei a fost selecţionată şi Iryna Glibko, de la SCM Rm. Vâlcea, care va fi astfel rivala celor şase coechipiere ale sale din Sala Traian.

Roberta Stamin şi Dana Marin, chemate la naţionala de tineret

Pe de altă parte, alte două tinere jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea se vor afla, săptămâna aceasta, mai precis în perioada 23-29 septembrie, într-un stagiu centralizat de pregătire alături de naţionala de tineret a României. Este vorba de extrema stângă Roberta Stamin şi de pivotul Daniela Marin, care au fost convocate de selecţionerul Dragoş Dobrescu pentru cantonamentul de la Braşov.