marți, mai 17, 2022
Fotbal Județean

Grigore Tomoiagă e de 30 de ani în fotbal, dar: “Nu am văzut niciodată ceva mai violent ca la Tomșani”. Observatorul AJF spune că Foresta Malaia putea evita asta…

601Vizualizari
Grigore Tomoiagă este unul dintre cei mai cunoscuți observatori vâlceni, cu o experiență de 30 de ani în domeniu. În urmă cu ceva timp, el a fost delegat la partida de la Tomșani, dintre echipa gazdă, Unirea, și Foresta Malaia, care s-a lăsat cu o bătaie generală, cum rar ai șansa să vezi.
„A fost un scandal uriaș la Tomşani!. Sunt în fotbal din ’82, dar nu am mai văzut aşa ceva niciodată! Cui îi aparține vina pentru ce s-a întâmplat? Echipei oaspete, e clar. Din punct de vedere moral, mă refer. De ce? În minutul 81, un jucător accidentat de la Tomșani este pe jos, iar portarul său trimite mingea în afara terenului. Așa cum se procedează în astfel de cazuri. Se reia jocul, iar Foresta Malaia repune mingea. Mingea ajunge la numărul 7 de la echipa vizitatoare, acesta vede că portarul advers este ieșit și, în loc să-i dea mingea în mod fair-play, o trimite în poartă. Dă gol, se bucură și sare în sus! Vedeți? De la o lipsă de respect ca asta, s-a iscat apoi o bătaie generală, în care a fost lovită și o femeie. Este de neconceput așa ceva! Toți au sărit la jucătorul respectiv, la bătaie. După vreo 3 minute, s-a încheiat. Mă întrebați câți au fost implicați în scandal? Mi-ar fi mai ușor să spun cine n-a lovit, decât cine a lovit. A fost un meleu cum nu am văzut în viața mea. Se împingeau, se trăgeau. După faza aceasta, arbitrul dă un jucător afară și se reia jocul, în ideea că se repară greșeala. Adică, să-i lase pe cei de la Unirea Tomșani să dea gol. Însă, un jucător de la Foresta Malaia îl împiedică pe adversar să înscris. Ce s-a întâmplat atunci, e iarăşi fără cuvinte… Toţi spectatori au intrat pe teren. Din cauza lipsei de fair-play, a bunului simț, s-a ajuns aici. Nici ce a făcut Tomșani nu se face. Nu ai voie să te bați pe teren. Îmi zicea omul de ordine că a luat la pumni în spate că nu mai știa de el. Era bătaie generală. Am văzut filmările de la AJF, cum Marius Pruneși de la Foresta Malaia a fost bătut de «Cartof», de la Tomșani. A luat un pumn în gură, de plângea. Este inuman… Au venit 7 mașini de poliție, jandarmi, salvarea. Portarul echipei vizitatoare a primit o sticlă în cap. Nu credeam vreodată să văd așa ceva în fotbal!”, a detaliat Grigore Tomoiagă.