luni, iunie 24, 2024
Diverse

Toţi elevii din Guşoeni au primit ghiozdane full echipate din partea administraţiei locale. Aceştia beneficiază de masă caldă încă din prima zi de şcoală

289Vizualizari
Şi toamna acesta, la începutul noului an şcolar, toţi elevii din Guşoeni (de la grădinţă, clasa zero, ciclul primar şi cel gimnazial) au primit ghiozdane full echipate din partea administraţiei locale. Potrivit primarului Nicolae Concioiu, a fost al cincilea an la rând când a avut loc o asemenea acţiune. „A fost o bucurie pentru toţi elevii din Guşoeni să găsească în bănci, în prima zi de şcoală, ghiozdănelele necesare pentru noul an! Acestea au fost echipate cu rechizite conform nivelului de şcolarizare al fiecărui elev. Copiii de grădiniţă au primit un anumit fel de rechizite, iar cei din clasele primare şi gimnaziale – alte tipuri. Nu doar materialele din interior au fost diferite, ci şi ghiozdanele au avut un anumit aspect, adaptat vârstei şi claselor, culorile fiind distincte pentru fete şi băieţi”, a dezvăluit Nicolae Concioiu.
Alesul PSD le-a mai oferit o bucurie elevilor din Guşoeni, aceştia primind câte o masă caldă încă din prima zi de şcoală. „Toţi copiii – de la grădiniţă şi până la clasa a VIII-a, inclusiv – au fost incluşi în programul cu masa caldă. Nu am obţinut încă finanţare pentru această acţiune, dar, pentru o perioadă, până ce Guvernul va reglementa lucrurile, vom suporta cheltuielile din bugetul local. Nu era normal ca elevii să fie afectaţi de această întârziere şi să nu beneficieze de masă caldă încă din prima zi de şcoală. Nu ştim dacă atunci când va fi aprobată partea legislativă va fi luat în calcul anul şcolar de la început sau din momentul în care va apărea hotărârea în Monitorul Oficial. Copiii erau obişnuiţi să beneficieze de masă caldă şi trebuia să le-o oferim din prima zi, iar în acest sens am acontat o firmă de catering din Drăgăşani. Pe 11 septembrie, fiind ziua de deschidere a noului an şcolar, elevii au primit câte un sandviş, dar, din cea de-a doua zi, ei au avut în meniu câte două feluri de mâncare, plus desert. Am respectat meniul specific recomandat de Ministerul Educaţiei. În 2022, am obţinut finanţare de la Guvern pentru ca toţi elevii din Guşoeni să primească zilnic o masă caldă şi sperăm ca anul acesta să fie la fel. Din câte ştiu, e vorba de un program-pilot, care se prelungeşte an de an”, a încheiat Nicolae Concioiu, care a primit, tilele trecute, titlul de „doctor în ştiinţe economice” din partea Universităţii din Craiova.