marți, decembrie 1, 2020
Fotbal Național

Toţi vâlcenii merg în Treapt! Flacăra Horezu vs. Astra Giurgiu, evenimentul săptămânii!

890Vizualizari

• meciul din şaisprezecimile Cupei României va avea loc marţi, 24 septembrie, de la ora 16.30

După un parcurs de senzaţie în Cupa României, în care a eliminat şi două echipe de Liga a II-a (Pandurii Tg. Jiu şi FC Argeş Piteşti), Flacăra Horezu se află în faţa celei mai mari provocări din istorie. Marţi, 24 septembrie, de la ora 16.30, Adi Popa, Cristi Munteanu & Co. o vor întâlni, pe teren propriu, în Treapt, pe Astra Giurgiu, în șaisprezecimile Cupei României. Formaţia miliardarului Ioan Niculae a cucerit titlul naţional în 2016, iar în vară a jucat finala competiţiei knock-out organizată de FRF, când a fost învinsă în ultimul act de Viitorul Constanţa, cu 2-1, în prelungiri.

Giurgiuvenii, singurii care i-au învins pe campionii en-titre în acest sezon

Chiar dacă vor porni cu şansa a doua în acest duel, „olarii” sunt pregătiţi să le ofere o replică pe măsură fotbaliştilor echipei de Liga I. „Astra Giurgiu e o formaţie puternică şi cred că nu mai are nevoie de nicio prezentare! Din lotul acesteia fac parte mulţi fotbalişti care au evoluat ani buni în cupele europene şi au făcut parte inclusiv din echipa naţională. Unii se află în continuare în vedere selecţionerului. E vorba de jucători de mare valoare, cotaţi la milioane de euro. Astra Giurgiu a fost campioana României şi a tratat mai mereu cu maximă seriozitate Cupa României, competiţie în care anul trecut a ajuns în finală. De curând, a învins-o şi pe campioana en-titre, CFR Cluj, cu scorul de 3-2 (n.r.: rezultat pe care l-a repetat chiar şi week-end-ul trecut, cu Dinamo Bucureşti), aşa că ne aşteaptă un examen foarte greu”, a subliniat Adi Popa, antrenor-jucător la Flacăra Horezu.

Horezenii au o şansă extraordinară de a vedea o echipă de Liga I în Treapt

Chiar dacă „briliantul” Denis Alibec este accidentat în această perioadă, iar Constantin Budescu a încasat un cartonaş roşu în ultimul meci din campionat, cu Dinamo Bucureşti (câştigat de Astra Giurgiu, cu 3-2) şi nu va putea să evolueze în Treapt, antrenorul Dan Alexa are la dispoziţie mulţi alţi jucători de valoare în lot. „Vrem să jucăm un fotbal de calitate şi să ne ridicăm la nivelul adversarilor. Sperăm să facem un joc bun, iar meciul să fie unul foarte frumos, care să placă tuturor spectatorilor. Pentru toţi suporterii noştri, partida cu Astra Giurgiu reprezintă o ocazie extraordinară de a vedea o echipă de Liga I în Treapt, într-un meci oficial. Chiar şi simplul fapt că jucăm cu o grupare de asemenea calibru e un fapt remarcabil pentru noi, tot parcursul extraordinar de până acum din Cupa României e o performanţă!”, a încheiat Adi Popa.