marți, mai 17, 2022
Fotbal Național

Trei fotbalişti vâlceni se vor bate pentru promovare în noul sezon al Ligii a II-a: Victor Dican, Ionuţ Stoica şi Andrei Iana

276Vizualizari
În acest week-end, se va da startul într-o nouă ediţie a Ligii a II-a, care va porni la drum cu 20 de echipe. Acestea se vor duela timp de 19 etape după sistemul fiecare cu fiecare, dar apoi vor fi împărţite în două grupe valorice, în funcţie de poziţia ocupată în sezonul regulat. Astfel, primele şase clasate vor continua competiţia în play-off, iar formaţiile de pe locurile 7-20 vor evolua în play-out, împărţite în două grupe de câte şapte.
Spre deosebire de campionatul trecut, Vâlcea are mai puţini reprezentanţi la acest nivel. Este vorba doar de trei fotbalişti, Victor Dican (20 de ani) – care e legitimat în continuare la „U” Cluj, Ionuţ Stoica (33 de ani) – la FC Hermannstadt şi Andrei Iana (19 ani) – care s-a transferat de la CSM Slatina la FC Buzău. Având în vedere că echipele la care aceştia evoluează şi-au declarat intenţia de a se bate pentru promovare, cei trei vâlceni s-ar putea numără printre protagoniştii Ligii a II-a în sezonul 2021-2022.
Altfel, de urmărit va fi şi duelul de la distanţă dintre doi foşti antrenori care au antrenat la Vâlcea, la Damila Măciuca şi CSM Rm. Vâlcea. Erik Lincar a preluat-o pe „U” Cluj, iar Claudiu Niculescu o pregăteşte în continuare pe Concordia Chiajna, ambele echipe având şanse reale de a ataca promovarea în Liga I.

LIGA A II-A

Etapa 1
• Sâmbătă, 31 iulie:
RIPENSIA TIMIŞOARA – DUNĂREA CĂLĂRAŞI (Ora 11.00)
UNIREA DEJ – UNIREA 2004 SLOBOZIA (Ora 11.00)
CS COMUNAL ŞELIMBĂR – DACIA UNIREA BRĂILA (Ora 11.00)
ASTRA GIURGIU – METALOGLOBUS BUCUREŞTI (Ora 11.00)
PETROLUL PLOIEŞTI – CSM POLI IAŞI *) (Ora 11.00)
*) în direct pe DigiSport, Telekom Sport şi Look Sport
CONCORDIA CHIAJNA – UNIREA CONSTANŢA (Ora 11.00)
FC HERMANNSTADT – FC BUZĂU *) (Ora 13.30)
*) în direct pe DigiSport, Telekom Sport şi Look Sport
• Duminică, 1 august:
FC BRAŞOV – VIITORUL PANDURII TG. JIU *) (Ora 12.00)
*) în direct pe DigiSport, Telekom Sport şi Look Sport
• Marţi, 3 august:
„U” CLUJ – SSU POLI TIMIŞOARA *) (Ora 18.00)
*) în direct pe DigiSport, Telekom Sport şi Look Sport
• Miercuri, 4 august:
CSA STEAUA BUCUREŞTI – FK CSIKSEREDA M. CIUC *) (Ora 11.00)
*) în direct pe DigiSport, Telekom Sport şi Look Sport