Fotbal Național

Trei vâlceni au câştigat Cupa României cu CS „U” Craiova: Vătăjelu, Vlădoiu şi Tufişi!

848Vizualizari
Sâmbătă, 22 mai, Stadionul „Ilie Oană”, din Ploieşti, a găzduit finala Cupei României, între CS „U” Craiova şi Astra Giurgiu. Meciul a început cu un eveniment artistic de senzaţie, imnul naţional „Deşteaptă-te, române!” fiind cântat de Paula Seling în faţa spectatorilor prezenţi. A fost ca în SUA, înaintea fiecărei finale de baschet, hochei pe gheaţă, baseball, fotbal american etc, când organizatorii invită câte o mare vedetă să intoneze „The Star-Spangled Banner”! Felicitări Federaţiei Române de Fotbal pentru acest moment superb!

Pe teren, partida a fost foarte echilibrată şi a avut nevoie de prelungiri pentru desemnarea învingătoarei. Până la urmă, trofeul a revenit formaţiei din Bănie, elevii grecului Marinos Ouzounidis impunându-se cu scorul de 3-2 (după 1-1, la finele timpului regulamentar de joc).
Printre jucătorii care au avut o contribuţie importantă la acest nou succes al „studenţilor” s-a numărat şi Bogdan Vătăjelu. Fotbalistul lansat în fotbal de antrenorul Dan Zguroiu a fost, din nou, integralist. Celălalt vâlcean din lotul echipei craiovene, Ştefan Vlădoiu, nu a prins însă nici măcar banca de rezerve, deoarece nu şi-a revenit încă după accidentarea suferită pe 5 mai, în meciul cu Sepsi OSK Sf. Gheorghe, din play-off-ul Ligii I, pe care CS „U” l-a pierdut cu 2-0. Atunci, fundaşul în vârstă de 22 de ani a părăsit terenul de joc în minutul 5, după ce a încasat o lovitură din partea lui Nicolae Păun, care i-a provocat o contuzie la peroneu.

Pe de altă parte, mai trebuie menţionat faptul că printre vâlcenii care au sărbătorit cum se cuvine câştigarea Cupei României de către CS „U” Craiova s-a numărat şi Robert Tufişi (FOTO), în prezent, antrenor cu portarii la echipa din Bănie.