duminică, mai 9, 2021
Handbal

Tricolorele, umilite de Spania, la Mondialul de handbal feminin din Japonia

252Vizualizari

În această perioadă, în Japonia, se desfăşoară turneul final al Campionatului Mondial de handbal feminin, la care participă şi naţionala României. Tricolorele au avut un start foarte prost la competiţia din Asia, fiind învinse categoric în primul meci de selecţionata Spaniei, cu scorul de 31-16 (după 16-9, la pauză). În acest duel, cele mai multe goluri pentru formaţia noastră au fost înscrise de „briliantul” Cristina Neagu (6). Altfel, pe lista marcatoarelor pentru naţionala României şi-au mai trecut numele Crina Pintea (3 goluri), Anca Polocoşer (3), Ana Maria Iuganu Popa (2), Laura Pristăviţa (1) şi Gabriela Perianu (1).

Componentele SCM-ului din naţionala Spaniei au purtat echipa iberică spre victorie

Printre jucătoarele care au evoluat contra reprezentativei iberice s-au numărat şi patru componente ale echipei SCM Rm. Vâlcea. Astfel, portăriţa Yuliya Dumanska a apărat buturile naţionalei timp de 43.38 de minute şi a avut un procentaj slab al intervenţiilor salvatoare: doar 24 la sută (a respins 5 mingi din cele 21 exepediate de adversare). În ceea ce le priveşte pe celelalte handbaliste din Sala Traian, pivotul Raluca Băcăoanu a evoluat 23.03 minute şi s-a ales şi cu o eliminare de 2 minute, extrema stângă Cristina Florica – 18.38 de minute, iar interul centrul Mădălina Zamfirescu (FOTO) – 14.30 de minute, toate, însă, fără realizări deosebite.
De menţionat este însă faptul că jucătoarele de la SCM Rm. Vâlcea din naţionala Spaniei au avut evoluţii cu adevărat remarcabile: Alicia Fernandez Fraga a fost cea mai prolifică, alături de Alexandrina Barbosa (ambele având câte 6 goluri înscrise), Mireya Gonzalez a marcat de trei ori, iar Marta Lopez Hererro – o dată.

Interul Mădălina Zamfirescu, singura româncă de la SCM care a marcat în Asia

Tricolorele şi-au mai spălat puţin păcatele faţă de suporteri în cel de-al doilea meci, pe care l-au câştigat împotriva selecţionatei Senegalului, cu scorul de 29-24 (după 15-12, la pauză). Cristina Neagu a fost, din nou, cea mai bună jucătoare din tabăra noastră, cu 13 goluri marcate, celelalte fiind semnate de Aneta Udriştioiu (3), Gabriela Perianu (3), Anca Polocoşer (3), Sonia Seraficeanu (2), Ana Maria Iuganu Popa (2), Crina Pintea (1), Lorena Ostase (1) şi Mădălina Zamfirescu (1). Ultima dintre acestea este jucătoarea de la SCM Rm. Vâlcea care a evoluat cel mai mult pentru România în duelul cu naţionala africană (31.08), ea fiind penalizată şi cu o eliminare de 2 minute. Yuliya Dumanska a stat 23.07 minute între buturi şi a avut 29 la sută procentajul intervenţiilor salvatoare (4 din 14), Raluca Băcăoanu – 10.45 de minute (pivotul din Sala Traian bifând, din nou, o eliminare de 2 minute), în timp ce Cristina Florica nu a intrat nici măcar o secundă pe teren. Altfel, de precizat mai este că, de fiecare dată, în meciurile cu Spania şi Senegal, portăriţa Diana Ciucă a fost singura care nu a prins lotul de 16, aşa că a văzut din tribună ambele partide ale tricolorelor.