Handbal

Un fost antrenor al Oltchim-ului, la un pas de a câştiga Liga Campionilor la handbal feminin. Noua deţinătoare a trofeului este…

92Vizualizari
Week-end-ul trecut (1 şi 2 iunie), la Budapesta (în Ungaria), a avut Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin. Competiţia a adunat la start patru echipe, iar în 2024 titlul suprem a fost adjudecat, din nou, pentru a şasea oară în istorie, de Audi ETO Gyor. În semifinale, formaţia antrenată în prezent de suedezul Per Johansson (care a pregătit-o şi pe CSM Bucureşti în urmă cu trei sezoane) a câştigat la limită cu Team Esbjerg (24-23), iar în finală a dispus fără emoţii de Bietigheim (30-24). Bătălia pentru marele trofeu a fost oficiată de arbitrele române Cristina Lovin şi Simona Stancu.
Audi ETO Gyor
Gruparea germană – care l-a avut pe banca tehnică pe danezul Jakob Vestergaard (49 de ani) – a fost marea surpriză a competiţiei. Deşi era cotată cu şansa a patra, Bietigheim a făcut instrucţie cu Metz Handball în semifinale (36-29), dar apoi a capotat însă în ultimul act în faţa favoritei publicului maghiar. Medaliile de bronz la turneul Final Four al Ligii Campionilor la handbal feminin au revenit echipei daneze Team Esbjerg, care a dispus de Metz Handball, cu 37-33.
Bietigheim
Aşa cum se cunoaşte, Jakob Vestergaard (în fotografia principală) a avut şi două scurte experienţe în România. Mai întâi, la Oltchim, în sezonul 2012-2013 (ultimul din existenţa clubului vâlcean), de unde a plecat pe 24 aprilie 2013, înainte de încheierea campionatului, iar apoi la CSM Bucureşti (2016), de unde a fost demis pe 7 noiembrie 2016, după doar patru luni de la instalare, el fiind înlocuit la vremea respectivă cu Aurelian Roşca.
Sursă foto: ehf.com