miercuri, ianuarie 19, 2022
Sporturi

Un tânăr voleibalist de la „Mircea cel Bătrân”, la lotul naţional de cadeţi. „Are calităţi motrice deosebite!”

547Vizualizari
În a doua jumătate a lunii decembrie, FR Volei a organizat, la Izvorani, în judeţul Ilfov, o amplă preselecţie pentru alcătuirea lotului naţional de speranţe, care va reuni cei mai buni jucători din ţară născuţi în anii 2007, 2008 şi mai mici. Antrenorii noii reprezentative sunt fost numiţi Răzvan Parpală (de la Academia de Volei Tomis Constanţa) şi Zoltan Kovacs (LPS Bihorul Oradea).
Printre tinerii voleibalişti care au participat la acţiunea din 21-23 decembrie s-a numărat şi un sportiv de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, din Rm. Vâlcea, unde e antrenat de profesorul Marius Mărgărit. În acest sens, este vorba de Vlad Cumpănaşu (elev în clasa a VIII-a) (FOTO – rândul de sus, al cincilea jucător de la dreapta spre stânga, în tricou alb), care, deşi e doar speranţă (fiind născut în 2007), face parte deja din echipa de juniori a prestigiosului liceu.

Vlad Cumpănaşu e născut în 2007 şi are o înălţime ideală pentru vârsta lui (1,88 metri)

„În perioada 21-23 decembrie, Vlad Cumpănaşu a participat, la Izvorani, lângă Bucureşti, la preselecţia pentru lotul naţional, alături de alţi 60 de tineri voleibalişti din întreaga ţară. Acţiunea a fost organizată special pentru constituirea echipei de cadeţi şi i-a adunat pe cei mai valoroşi jucători din noua generaţie. Din câte am vorbit cu Zoltan Kovacs (antrenorul lotului naţional şi al echipei de juniori LPS Bihorul Oradea) (FOTO – rândul de sus, primul din dreapta, în tricou verde), elevul nostru de la CNMB a pătruns în primii 10, deci are şanse mari să prindă lotul de cadeţi, de anul viitor, ceea ce e un lucru foarte bun. Vlad Cumpănaşu este născut în 2007, e încă speranţă, iar în următorii doi ani va fi cadet, abia apoi urmând a trece la nivelul juniorilor. Cu toate acestea, având în vedere calităţile sale, a făcut deja saltul la cea mai mare categorie de vârstă chiar din sezonul actual, fiind component de bază al echipei Colegiului. El lucrează cu mine doar de 3-4 luni, din toamnă, iar în această perioadă mi-am dat seama că e un băiat cu calităţi motrice deosebite, aşa că l-am inclus deja în primii şase la juniori. Vlad Cumpănaşu are o înălţime de 1,88 metri, care e ideală pentru vârsta lui, ceea ce denotă că e un jucător de perspectivă. Rămâne de văzut cât de mult va progresa în următorii ani şi în ce echipă o va face. Pentru că el are mare nevoie ca şi la Vâlcea să aibă o concurenţă serioasă pe post şi cât mai multe jocuri de calitate în picioare, ca să crească în valoare”, a subliniat Marius Mărgărit.

Liviu Şerbănescu a ieşit din vederile antrenorilor de la lotul naţional, după accidentarea suferită în urmă cu 1 an

În încheiere, coordonatorul catedrei de volei de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” s-a referit şi la Liviu Şerbănescu, celălalt voleibliast de la liceul din Râmnic care s-a aflat în vederile lotului naţional de cadeţi, în urmă cu 2 ani. Pentru acesta, voleiul nu mai e pe primul plan, din cauza accidentării urâte pe care a suferit-o în trecut, în urmă cu exact un an (dublă fractură a ligamentelor încrucişate), în urma căreia a fost nevoit să se opereze, intervenţia chirurgicală obligându-l să stea pe tuşă foarte mult timp. „Liviu Şerbănescu e acum elev în clasa a XII-a şi se pregăteşte intens pentru Bacalaureat, pentru facultate. El a avut ghinion cu acea accidentare, pentru că altfel ar fi rămas în vedere antrenorilor de la lotul naţional”, a menţionat Marius Mărgărit.
Sursă foto: doarvolei.ro