Handbal

Unele cu ratările, altele cu golurile! Vâlcea a învins la limită în Danemarca, după ce Odense a ratat peste 20 de şanse de gol, din toate poziţiile

193Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea a făcut un meci foarte bun în Danemarca, în faţa formaţiei Odense Handbold, în penultima etapă din Grupa B a Ligii Campionilor. Echipa antrenată de Florentin Pera a controlat jocul minute bune, iar la final a reuşit să se impună, cu mari emoţii însă, cu scorul de 26-25 (după 13-10, la pauză). „Municipalele” şi-au luat astfel revanşa după eşecul drastic suferit în Sala Traian, pe 19 septembrie (când danezele au învins cu 30-21).

În minutul 18, SCM Rm. Vâlcea a avut un avantaj de şase goluri (10-4)

Odense Handbold a condus cu 2-0 (în minutul 2), dar apoi a cedat iniţiativa, iar SCM a marcat de cinci ori consecutiv şi s-a desprins la 5-2 (în minutul 10). La scorul de 6-3 pentru Vâlcea (în minutul 13), antrenorul Ulrik Kirkely Hansen a solicitat time-out, încercând să-şi trezească elevele, dar degeaba! Danezele au început să se întreacă în ratări (ţintindu-le pe portăriţele Daciana Hosu şi Diana Ciucă sau barele laterale ale porţii) – de-a lungul celor 60 de minute de joc având peste 20 de şanse de gol irosite, din toate poziţiile – iar pe acest fond echipa din Sala Traian şi-a mărit avantajul.
După 6-4 (în minutul 14), SCM s-a dus la 10-4 (în minutul 18), aceasta fiind cea mai mare diferenţă de goluri consemnată în meci. Din acel moment, formaţia daneză a început cursa de urmărire, iar în minutul 28 Vâlcea mai avea doar un avantaj de două „lungimi”: 12-10. În minutul 29, Ewgenija Minevskaja a înscris din 7 metri şi a stabilit scorul la pauză: 13-10 pentru SCM.

În minutul 47, Odense Handbold a întors scorul în favoarea sa (20-18)

În repriza secundă, elevele lui Florentin Pera au menţinut un avantaj constant pe tabela de marcaj, de 2-3 goluri, până în minutul 42. Vâlcea a avut apoi o perioadă de cădere şi le-a permis adversarelor să revină în joc şi chiar să preia din nou conducerea. Astfel, după 17-14 pentru SCM, nordicele s-au apropiat la 17-16 (în minutul 43), iar, după 18-16 pentru „municipale” (în minutul 44), Odense Handbold a înscris patru „boabe” consecutiv şi a trecut în avantaj: 20-18 (în minutul 47).
Oboseala acumulată de daneze cât timp au alergat să întoarcă jocul în favoarea lor şi-a pus însă amprenta pe evoluţia din final a acestora. De partea cealaltă, vâlcencele au găsit resurse să rămână în joc şi au restabilit egalitatea (20-20, în minutul 49). Odense a mai condus o singură dată, cu 21-20 (în minutul 50), după care a SCM a revenit la conducere (22-21, în minutul 52). În continuare, s-a mers cap la cap, cu goluri alternative, formaţia noastră având mereu avantaj, iar danezele alergând după egalare. Vâlcea a punctat decisiv cu 13 secunde înainte de final, prin Kristina Liscevic, iar meciul s-a încheiat cu victoria la limită a SCM-ului, cu scorul de 26-25.

Ewgenija Minevskaja, din nou, cea mai bună marcatoare a echipei

În acest duel, cele mai multe goluri pentru SCM Rm. Vâlcea au fost înscrise, din nou, de Ewgenija Minevskaja (6) – FOTO, în prim-plan – care a fost cea mai prolifică jucătoare a echipei şi în meciurile cu Audi ETO Gyor, Podravka Koprivnica (ambele din deplasare) şi Buducnost Podgorica (din Sala Traian). La Odense, nemţoaica a reuşit trei „boabe” din acţiune şi încă trei din 7 metri, capitol la care a avut un procentaj de sută la sută, în condiţiile în care a transformat toate loviturile de pedeapsă de care formaţia noastră a beneficiat.
În rest, pe lista marcatoarelor şi-au mai trecut numele Kristina Liscevic (4 goluri), Mireya Gonzalez Alvarez (4), Zeljka Nikolic (3), Asma Elghaoui (2), Maren Nyland Aardahl (2), Cristina Florica (2), Marta Lopez Herrero (2) şi Jelena Trifunovic (1).