luni, iunie 24, 2024
Handbal

Vâlcea a câştigat la pas în faţa nou-promovatei CSU Ştiinţa Bucureşti. Sâmbăta aceasta, de la ora 12.00, SCM are un examen mult mai greu, la Tg. Jiu

420Vizualizari
În această săptămână, s-a dat startul în noul sezon al Ligii Florilor. Miercuri, 30 august, în runda inaugurală, SCM Rm. Vâlcea a înfruntat-o, în Sala Traian, pe nou-promovata CSU Ştiinţa Bucureşti, în faţa căreia s-a impus fără să forţeze prea mult. „Municipalele” au câştigat cu scorul de 32-27 (după 16-10, la pauză), dar meciul a fost foarte echilibrat în primele 20 de minute de joc, în care adversarele s-au ţinut scai de elevele lui Bent Dahl.

Până în minutul 22, s-a mers cap la cap (8-8)

SCM a avut o eficacitate sub aşteptări în startul partidei, punctând doar de patru ori (!!!) până în minutul 15, astfel că, de la 4-1, gruparea din Capitală a reuşit să egaleze situaţia pe tabela de marcaj (4-4). Cele două combatante au mers cap la cap până în minutul 22, cu goluri alternative la ambele porţi, astfel că scorul a rămas echilibrat (8-8). Din fericire pentru spectatorii din Sala Traian (care au fost prezenţi într-un număr foarte mare, având în vedere faptul că SCM a avut în faţă doar o nou-promovată!), finalul reprizei a aparţinut vâlcencelor. Echipa antrenată de Bent Dahl şi Rasmus Rygaard Poulsen a înscris de şase ori la rând şi s-a desprins la 14-8 (în minutul 28), avantajul de şase goluri consemnându-se şi la pauză: 16-10.

Nouă goluri, diferenţa maximă din acest meci

După revenirea de la vestiare, SCM Rm. Vâlcea a avut în câteva rânduri chiar şi un ecart de nouă „lungimi” – 25-16, 26-17, 27-18 şi 28-19 (între minutele 44 şi 50), aceasta fiind diferenţa maximă în duelul de miercuri, 30 august. „Municipalele” au scăzut însă ritmul pe final, iar CSU Ştiinţa Bucureşti a mai redus din handicap, iar până la urmă meciul s-a încheiat cu scorul de 32-27. Astfel, dacă e să ne raportăm la ce s-a întâmplat după pauză, gruparea din Capitală a reuşit să termine repriza secundă în avantaj (17-16).
În acest duel, cele mai multe goluri pentru echipa din Sala Traian au fost înscrise de două noi achiziţii, suedeza Nathalie Hagman şi nemţoaica Mia Zschocke, ambele punctând de câte şase ori. În plus, pe lista marcatoarelor pentru SCM şi-au mai trecut numele Raluca Băcăoanu (4 goluri), Julia Maidhof (4), Cristina Florică (3), Alicia Gogîrlă (3), Anniken Wollik (3), Natasa Ljepoja (2) şi Daniela de Jong (1).
SCM Rm. Vâlcea va disputa cel de-al doilea meci din noul sezon al Ligii Florilor chiar la finele acestei săptămâni, când o va înfrunta în deplasare pe CSM Tg. Jiu. Meciul va avea loc sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 12.00.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea