vineri, mai 7, 2021
Handbal

Vâlcea a depășit fără emoţii obstacolul Craiova. Miercurea viitoare, elevele lui Pera merg la „vânătoare” de „tigroaice”

280Vizualizari
În această săptămână, SCM Rm. Vâlcea a disputat un nou meci în Liga Florilor. Miercuri, 4 martie, handbalistele pregătite de Florentin Pera au înfruntat-o, în Sala Traian, pe SCM Craiova. Aşa cum era de așteptat, campioana en-titre a României s-a impus la pas în acest duel, cu scorul de 27-22 (după 15-10, la pauză).

Cea mai mare diferenţă din prima repriză a fost de şase goluri (15-9)

Vâlcea a început partida în trombă și a condus cu 3-0, în minutul 3, dar replica formaţei din Bănie a venit imediat. Echipa pregătită de selecționerul Bogdan Burcea a marcat de patru ori consecutiv și a întors scorul în favoarea sa: 4-3, în minutul 11. După ce Asma El Ghaoui a egalat (4-4), Craiova a mai preluat o dată conducerea (5-4, în minutul 13), după care a cedat iniţiativa. De data aceasta, campioanele en-titre ale ţării au marcat de patru ori la rând şi s-au desprins la 8-5 (în minutul 16). După 8-6, SCM Rm. Vâlcea s-a detaşat la patru „lungimi” (10-6, în minutul 22). Formaţia doljeană a limitat proporţiile scorului, dar, după 12-9, în minutul 25, elevele lui Florentin Pera au înscris trei goluri consecutiv, iar ecartul a urcat la şase „boabe”: 15-9, în minutul 30. Scorul pauzei a fost stabilit chiar de soţia antrenorului din Bănie, Cristina Zamfir-Burcea (15-10).

În minutul 32, Vâlcea s-a desprins chiar la şapte „lungimi” (17-10)

Imediat după revenirea de la vestiare, în minutul 32, Vâlcea s-a desprins la 17-10, aceasta fiind cea mai mare diferenţă de scor înregistrată în partida de miercuri seara. Craiova a marcat apoi trei goluri la rând şi a redus din handicap (17-13, în minutul 36), după care a reuşit să micşoreze diferenţa la doar trei „lungimi” (19-16, în minutul 44). După aceea, s-a mers cap la cap, cu goluri la ambele porţi, până în minutul 46, când tabela de marcaj indica scorul de 21-18 pentru echipa noastră. În acel moment, vâlcencele au apăsat pe acceleraţie, s-au desprins la 24-18, în minutul 51, şi au decis astfel soarta meciului. După 25-19, în minutul 54, jucătoarele lui Bogdan Burcea au avut totuşi o tresăsire de orgoliu şi s-au apropiat la 25-22 (în minutul 59). Însă, doar atât! Vâlcea a marcat ultimele două goluri şi a închis partida la 27-22.

Asma El Ghaoui a fost, din nou, cea mai bună marcatoare a echipei

În acest meci, cele mai multe goluri pentru echipa vâlceană au fost înscrise de Asma El Ghaoui (6). Altfel, pe lista marcatoarelor pentru campioana României și-au mai trecut numele Mireya Gonzalez Alvarez (5 goluri), Iryna Glibko (4), Kristina Liscevic (3), Jelena Trifunovic (2), Marta Lopez Herrero (2), Ann Grete Norgaard (2), Daniela Marin (1), Alexandra Badea (1) şi Samara da Silva Vieira (1). Din tabăra cealaltă, viitoarea achiziţie a campioanei României, sârboaica Zeljka Nikolic, a marcat trei goluri.
Pentru SCM Rm. Vâlcea, partida cu SCM Craiova a fost ultima înainte de „ciocnirea” cu CSM București. Meciul care ar putea decide câştigătoarea titlului național în actualul sezon al Ligii Florilor va avea loc peste exact o săptămână, miercuri, 11 martie, de la ora 18.30, în Capitală.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea – Handbal Feminin