duminică, aprilie 11, 2021
Handbal

Vâlcea a deraiat Rapidul! SCM a trecut în goană de „halta Giuleşti”!

74Vizualizari
În această săptămână, în Sala Polivalentă din Capitală, au fost programate meciurile din cadrul etapei a 15-a din Liga Florilor (ultima din tur). Prima parte a sezonului – care s-a întins pe durata a 6 luni (din acest punct de vedere fiind cel mai lung tur din istorie), s-a încheiat cu partida pe care SCM Rm. Vâlcea a disputat-o contra echipei Rapid Bucureşti. Jucătoarele antrenate de Florentin Pera au prins, din nou, o zi excelentă, comparabilă cu cea din returul cu CSM Bucureşti, din optimile Ligii Campionilor, care a avut loc tot în Capitală, în aceeaşi locaţie. Astfel, formaţia din Sala Traian s-a impus categoric în faţa giuleştencelor, cu scorul de 25-14 (după 13-5, la pauză).

Echipa antrenată de Florentin Pera a încheiat prima repriză cu un avantaj de opt goluri, iar până la final s-a desprins la 13

Meciul de miercuri, 7 aprilie, a fost unul fără istoric, Vâlcea a fost ca un TGV, în timp ce Rapidul precum o căruţă trasă de o mârţoagă! Handbalistele pregătite de spaniolul Carlos Viver n-au putut ţine ritmul cu „municipalele”, iar cel puţin în prima repriză pe teren nu a existat decât o singură echipă, cea vâlceană, care s-a desprins la foc automat pe tabela de marcaj. În primele 25 de minute de joc, giuleştencele au înscris doar trei goluri (!!!), iar la pauză rezutatul a fost unul neverosimil: 13-5! Lucrurile au mers la fel de perfect pentru SCM şi în cel de-al doilea mitan. Elevele lui Florentin Pera nu doar că şi-au menţinut avantajul luat la finele primei reprize, ci l-au şi mărit pe final, pentru că meciul s-a încheiat cu 25-14.

Viitoarele rapidiste Marta Lopez Herrero şi Alicia Fernandez Fraga, printre cele mai bune jucătoare din tabăra SCM-ului

În acest duel, cea mai bună prolifică jucătoare a echipei vâlcene a fost Marta Lopez Herrero (5 goluri) – FOTO, la minge, care s-a transferat deja la Rapid Bucureşti, pentru care va juca din vară. Pe lista marcatoarelor pentru SCM şi-au mai trecut numele Cristina Florică (4 goluri), Asma Elghaoui (4), Mireya Gonzalez Alvarez (3), Kristina Liscevic (3), Zeljka Nikolic (3) şi Alicia Fernandez Fraga (3) – cealaltă iberică din lotul formaţiei din Sala Traian care va ajunge în Giuleşti la finele sezonului având de asemenea o evoluţie bună contra viitoarei echipe.

Vâlcea a încasat cele mai puţine goluri într-un meci din Liga Florilor şi a egalat numărul minim de „boabe” primite într-o repriză

În meciul cu Rapid Bucureşti, din Capitală, SCM Rm. Vâlcea a readus din nou aminte de echipa cu apărare de fier din precedentele două sezoane, aspect evidenţiat şi de faptul că golghetera din tabăra adversă, Eliza Buceschi, a fost doar o umbră pe teren. În plus, trupa din Sala Traian a contat şi pe un portar în zi de graţie, Daciana Hosu, care a încheiat jocul cu un procentaj fantastic (57 la sută), care a fost şi mai uluitor până la pauză: 68 la sută! În cele 60 de minute, Vâlcea a încasat 14 goluri, dintre care doar 5 în prima repriză.
SCM a stabilit astfel un record – cele mai puţine goluri primite într-o partidă din sezonul actual al Ligii Florilor. Pe de altă parte, „municipalele” au egalat o performanţa izbutită anterior, a celor mai puţine „boabe” încasate într-o repriză (5), pe care au mai înregistrat-o în meciul cu Dunărea Brăila (din etapa a 8-a). Pe 28 ianuarie, după ce a fost condusă cu 13-12, la pauză, Vâlcea a întors jocul în repriza secundă, când a primit doar cinci goluri şi s-a impus cu 20-18.
Altfel, de menţionat mai este faptul că rivalele echipei antrenate de Florentin Pera în lupta pentru titlu au obţinut, de asemenea, victorii în ultima rundă din turul Ligii Florilor: CSM Bucureşti – Dacia Mioveni 28-23, Minaur Baia Mare – CSM Galaţi 37-32. În aceste condiţii, diferenţele din vârful ierarhiei au rămas neschimbate: „tigroaicele” au 40 de puncte în cont, maramureşencele – 37, iar vâlcencele – 36.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea