miercuri, octombrie 21, 2020
Handbal

Vâlcea a „deraiat” Rapidul şi s-a calificat în finala Cupei României! Nicio româncă pe lista marcatoarelor, la SCM!

200Vizualizari
Aşa cum era de aşteptat, SCM Rm. Vâlcea a respectat calculele hârtiei în partida cu Rapid Bucureşti, din cadrul semifinalelor Cupei României, care a avut loc astăzi, la ora prânzului, în Sala Polivalentă din Capitală. Elevele lui Florentin Pera s-au impus cu scorul de 30-23 (după 14-10, la pauză), într-un meci în care staff-ul tehnic a vrut să le vadă la lucru pe toate jucătoarele din lot, în special pe noile achiziţii de peste hotare. Este vorba de interul stânga Ewgenija Minevskaja, extrema dreaptă Zeljka Nikolic şi pivotul Maren Aardahl Nyland, ultima dintre acestea fiind trimisă pe teren chiar din primul minut de joc.

Cinci goluri, cea mai mare diferenţă de scor cu care SCM a condus în prima repriză

SCM s-a instalat la cârma partidei încă din start, iar adversarele au marcat prima oară abia în minutul 8. La jumătatea primei reprize, scorul era 8-4 pentru gruparea din Sala Traian, dar jucătoarele antrenate de Carmen Amariei s-au apropiat periculos, la 9-7, în minutul 19. Vâlcea a înscris apoi trei goluri consecutiv şi s-a desprins la cinci „lungimi” (12-7), aceasta fiind cea mai mare diferenţă consemnată până la pauză. Primele 30 de minute de joc s-au încheiat cu scorul de 14-10 pentru SCM. În repriza secundă, după 14-11, cu Alicia Fernandez Fraga şi Asma Elghaoui în zi de graţie, echipa vâlceană s-a îndreptat spre o victorie la pas, fără emoţii, rezultatul final fiind 30-23 pentru elevele lui Florentin Pera.

Ultimul act al competiţiei se va disputa duminică, 6 septembrie, de la ora 18.00

În acest duel, cele mai prolifice jucătoare ale echipei vâlcene au fost „stranierele” Asma Elghaoui şi Marta Lopez Herrero, ambele înscriind de câte 6 ori. Pe lista marcatoarelor pentru SCM şi-au mai trecut numele Alicia Fernandez Fraga (4 goluri), Zeljka Nikolic (3), Ewgenija Minevskaja (3), Maren Nyland Aardahl (2), Iryna Glibko (2), Mireya Gonzalez Alvarez (2), Jelena Trifunovic (1) şi Ann Grete Norgaard (1)
SCM Rm. Vâlcea va afla pe cine va înfrunta în finală după meciul dintre CSM Bucureşti şi SCM Gloria Buzău, care va avea loc în această seară, de la ora 18.00, în direct pe TVR 1. Ultimul act al Cupei României se va disputa duminică, 6 septembrie, tot de la 18.00, în Sala Polivalentă din Capitală, partida urmând a fi transmisă, de asemenea, LIVE, de TVR 1.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea