duminică, aprilie 14, 2024
Handbal

Vâlcea a făcut spectacol cu Baia Mare, în Sala Traian! Minaur a avut 3-0 şi a încheiat cu patru goluri la rând, dar în rest a fost „groggy”

78Vizualizari
Sâmbătă, 30 martie, SCM Rm. Vâlcea s-a impus fără probleme, în Sala Traian, în faţa echipei Minaur Baia Mare, într-un meci din etapa a 21-a a Superligii. Formaţia antrenată de norvegianul Bent Dahl a câştigat cu scorul de 33-25 (după 20-15, la pauză), astfel că se bate în continuare pentru locul 4 în Liga Florilor, de care o desparte doar 4 puncte în acest moment.

În prima repriză, diferenţa maximă a fost de cinci goluri

Gruparea din Maramureş a început furibund, a condus cu 3-0 (în minutul 3) şi se părea că Vâlcea va avea o misiunea grea, dar startul a fost unul „fals”. După 2-4 (în minutul 5), a fost rândul SCM-ului să înscrie de trei ori la rând şi să întoarcă pentru prima dată jocul în favoarea sa: 5-4 (în minutul 7). În continuare, s-a mers însă cap la cap, iar băimărencele s-au aflat şi în avantaj de câteva ori, la 1 gol diferenţă. Ultima oară, în minutul 15, când scorul era 10-9 pentru formaţia vizitatoare. Elevele lui Bent Dahl au întors apoi rezultatul în favoarea lor (12-10, în minutul 19), prin alte trei goluri consecutive, acela fiind practic momentul din care maramureşencele s-au prăbuşit, deşi au redus totuşi din handicap, la faza imediat următoare (12-11). Vâlcencele au avut încă o serie de trei „boabe”, pentru 15-11 (în minutul 23), iar mai departe lucrurile au decurs mult mai simplu. Prima repriză s-a încheiat cu 20-15 pentru SCM, aceasta fiind cea mai mare diferenţă înregistrată până la pauză între cele două echipe.

În minutul 58, SCM Rm. Vâlcea conducea cu 33-21

După revenirea de la vestiare, tot Vâlcea s-a aflat la timonă, echipa noastră beneficiind şi de faptul că apărarea a fost la înălţime. Minaur Baia Mare n-a izbutit să înscrie decât trei goluri până în minutul 53. Diferenţa maximă din acest duel a fost de 12 goluri (33-21) şi s-a consemnat în minutul 58. Din acel moment, SCM a oprit motoarele, iar Minaur Baia Mare a punctat de patru ori la rând până la final, astfel că meciul s-a încheiat cu 33-25 în favoarea formaţiei din Sala Traian. Deşi au condus cu 3-0 după primele 3 minute de joc şi au încheiat cu patru „boabe”, maramureşencele au fost „groggy” în rest, scorul în restul de 55 de minute fiind unul neverosimil: 33-14 pentru Vâlcea!
În acest duel, pentru SCM au marcat următoarele jucătoare: Nathalie Hagman (8 goluri), Daniela de Jong (7), Alicia Gogîrlă (5), Anniken Wollik (4), Julia Maidhof (3), Raluca Băcăoanu (1), Alexandra Francesca Maria Bălan (1), Charlotte Cholevova (1), Natasa Ljepoja (1), Cristina Florică (1) şi Mia Zschocke (1).
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea