vineri, aprilie 16, 2021
Handbal

Vâlcea a învins-o şi pe Brăila la două goluri! Ca şi în meciul cu Buzău, elevele lui Florentin Pera au întors rezultatul în repriza secundă

181Vizualizari
Joi, 28 ianuarie, SCM Rm. Vâlcea a înfruntat-o pe Dunărea Brăila, într-un meci care s-a disputat pe teren neutru, în cadrul turneului Ligii Florilor din Capitală, şi a contat pentru etapa a 8-a din actualul sezon. Ca şi în partida precedentă, cu SCM Gloria Buzău (când formaţia din Sala Traian s-a impus cu scorul de 21-19), elevele lui Florentin Pera au avut din nou o misiune grea. „Municipalele” şi-au respectat totuşi blazonul şi au izbutit să-şi treacă în cont o victorie foarte preţioasă, şi de această dată, tot la două „boabe” diferenţă (20-18).

Dunărea Brăila a condus după prima repriză

Startul partidei a fost extrem de echilibrat, iar până în minutul 14 cele două combatante au mers cap la cap, cu goluri de ambele părţi, scorul la finele acelei perioade fiind egal (6-6). Dunărea Brăila s-a desprins apoi la două „lungimi” (8-6, în minutul 16), jucătoarele antrenate de croatul Neven Hrupec având acelaşi avantaj şi în minutul 20 (când rezultatul era 9-7). Peste doar două minute, s-a consemnat din nou egalitatea (9-9), dar rivala SCM-ului avea să intre până la urmă la vestiare cu un avantaj pe tabela de marcaj (13-12).
După pauză, lucrurile au stat cu totul altfel pe teren, echipa vâlceană fiind hotărâtă să tranşeze jocul în favoarea sa. Dincolo de acest aspect, repriza secundă a fost a portarilor din cele două tabere (Daciana Hosu şi Elena Şerban), ambele având parade de excepţie în multe momente.

SCM a încasat doar cinci goluri după pauză

Dunărea Brăila nu a mai condus decât o singură dată (cu 14-13, în minutul 35), după care SCM Rm. Vâlcea a preluat iniţiativa şi nu le-a mai permis adversarelor să revină. Elevele lui Florentin Pera au întors scorul în favoarea lor (15-14, în mninutul 37), iar după 15-15 au marcat de trei ori consecutiv şi s-au desprins la 18-15 (în minutul 45). Practic, având în vedere diferenţa consemnată la final, acelea au fost momentele decisive ale meciului, deoarece brăilencelor le-a fost imposibil să mai restabilească echilibrul după aceea.
Dunărencele s-au apropiat totuşi periculos, la 18-17 (în minutul 49), dar SCM a refăcut apoi diferenţa de trei „lungimi”, 20-17 (în minutul 55), şi a obţinut victoria. Ultimul gol al partidei le-a aparţinut adversarelor, în minutul 57, rezultatul final fiind 20-18 pentru Vâlcea.
De menţionat mai este faptul că SCM a câştigat şi datorită faptului că a avut o apărare de fier după pauză, în care a primit doar cinci goluri.

Mireya Gonzalez, cea mai prolifică de la SCM

În acest duel, cea mai prolifică jucătoare din tabăra vâlceană a fost Mireya Gonzalez Alvarez (cu şase „boabe”). Pe lista marcatoarelor şi-au mai trecut numele Ewgenija Minevskaja (5 goluri), Marta Lopez Herrero (4), Asma Elghaoui (3), Cristina Florica (1) şi Kristina Liscevic (1).
Nici în acest duel, staff-ul tehnic de la SCM nu a putut conta pe serviciile jucătoarelor Irynei Glibko (indisponibilă de mai mult timp) şi Alicia Fernandez Fraga (de asemenea, accidentată).
Foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea