luni, iunie 24, 2024
Handbal

Vâlcea a ratat primul obiectiv, calificarea în Final Four-ul Cupei României Râureni. O decizie a Federaţiei a dus la această consecinţă!

646Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea a fost înfrântă de Gloria Bistriţa-Năsăud (cu 27-30, în deplasare), în optimile Cupei României Râureni, şi părăsesşte astfel prima competiţie din cele trei în care era angrenată în sezonul actual. Gruparea din Sala Traian mai evoluează doar în Liga Europeană şi Liga Forilor, unde se bate din greu pentru a evolua şi anul viitor în competiţiile continentale.
Din păcate, nu atât prestaţia mai puţin fastă a elevelor lui Bent Dahl e de vină pentru eliminarea prematură, cât sorţii, care n-au fost deloc favorabili şi le-au scos în cale o adversară de calibru. FRH nu a mai respectat statutul capilor de serie pentru optimi, astfel că au fost programate partide-şoc, de genul CSM Bucureşti – Rapid, Gloria Bistriţa-Năsăud – SCM Rm. Vâlcea sau Dunărea Brăila – SCM Gloria Buzău (tocmai între primele şase clasate din Liga Florilor în acest moment!). Asta în timp ce două echipe de nivel inferior se întâlnesc între ele (CSU Ştiinţa Bucureşti – ACS „Liviu Rebreanu” Turda), iar alte meciuri „de urmărit” vor fi CSM Corona Braşov – CSM Galaţi, Activ Prahova Ploieşti – Dacia Mioveni sau CSM Roman – CSM Slatina.
Ce-ar fi ca, pe acelaşi principiu, să aibă loc în sferturi un meci între CSM Bucureşti şi Gloria Bistriţa-Năsăud! Ar fi chiar culmea ca acum să se procedeze altfel, cu capi de serie, pentru a fi evitate alte confruntări între puţinele echipe bune care vor merge mai departe!

Turneul final al competiţiei KO ar putea fi un fiasco!

Dacă ar fi existat capi de serie, primele clasate din campionat s-ar fi duelat cu formaţii accesibile, iar sferturile şi, ulterior, Final Four-ul Cupei României Râureni ar fi fost super-interesante. Probabil însă că FRH a gândit că în ţară sunt 16 grupări puternice şi poate să joace oricine cu oricine (de parcă handbalul feminin e Liga Campionilor la masculin!), dar consecinţa e aceea că a sacrificat atractivitatea turneului final. Astfel, în loc de a aduna cele mai tari echipe, am putea să vedem o competiţie de genul „CSM Bucureşti şi restul turmei”, cu cel puţin două participante de mijlocul clasamentului sau din subsolul Ligii Florilor (de ce nu chiar din Divizia A, dacă sorţii vor fi la fel de generoşi cu grupările mici!?). Într-o asemenea situaţie, formaţia din Capitală va defila şi dacă va evolua cu echipa a doua, ceea ce sigur se va întâmpla, pentru că staff-ul tehnic va dori să le dea credit şi „tigroaicelor” de perspectivă, într-o aşa-zisă „competiţie puternică”. Din păcate, singura problemă va fi aceea că asistenţa va fi redusă, iar interesul pentru Final Four – aproape de zero, indiferent unde s-ar disputa acesta!
Sursă foto: FRH