Fotbal Național

Vâlcea – ADIO Liga a II-a! La Focşani, echipa din Zăvoi a avut 2-1 până în minutul 88, dar a fost egalată, iar în prelungiri a încasat un gol chiar înainte de a intra la penaltiuri

62Vizualizari
Miercuri, 12 iunie, SCM Rm. Vâlcea a pierdut dramatic semifinala cu CSM Focşani, din deplasare, din recalificările pentru Liga a II-a şi a spus ADIO celui de-al doilea eşalon al ţării, cel puţin pentru un sezon! Partida s-a încheiat cu victoria la limită a formaţiei din Vrancea, cu 3-2, după prelungiri. „Municipalii” din Zăvoi s-au aflat în avantaj la pauză (1-0), iar la finele timpului regulamentar de joc rezultatul a fost egal (2-2).

Claudiu Traşcă a deschis scorul, iar în minutul 82 Mario Iordache a adus-o din nou pe Vâlcea în avantaj

Deşi adversarii au început meciul mai bine şi au avut câteva acţiuni ofensive periculoase până la jumătatea primei reprize, SCM Rm. Vâlcea a fost echipa care a deschis scorul. În minutul 32, după un corner de pe partea stângă (primul pe care l-a avut formaţia noastră), Vlad Ionescu a recentrat mingea în faţa porţii, un fundaş de la CSM Focşani a respins-o defectuos, direct la veteranul Claudiu Traşcă (38 de ani) – FOTO – , care a expediat-o cu latul, din 5 metri, lângă bara din stânga portarului (0-1).
La pauză, antrenorul Călin Moldovan l-a înlocuit pe camerunezul Franck Tchassem, unul dintre cei mai utili jucători din tabăra adversă (care în sezonul trecut a evoluat la Viitorul Dăeşti). Cu toate acestea, la puţin timp după startul reprizei secunde, în minutul 50, CSM Focşani a reuşit să egaleze. Aflat la 30 de metri de poartă, Alexandru Zaharia i-a pasat pe culoar lui Răzvan Gorovei, care a ajuns faţă în faţă cu portarul Răzvan Gherguş, pe care l-a ridiculizat: după ce a preluat mingea pe glezna dreaptă, a trimis-o în plasă din 2 metri, cu capul (1-1).

Erorile comise în defensivă de „municipalii” din Zăvoi au decis soarta partidei de la Focşani

În minutul 82, SCM Rm. Vâlcea a marcat din nou şi a resprins speranţele de promovare. Elevii lui Gabriel Mangalagiu au recuperat mingea la centrul terenului şi au declanşat un contraatac rapid, finalizat cu un gol de zile mari de Mario Iordache, care a şutat de la 17 metri, direct sub transversală, peste portarul advers (1-2). Jucătorii din Zăvoi erau deja cu gândul la finală, dar au fost readuşi brusc cu picioarele pe pământ, CSM Focşani reuşind să egaleze in extremis, în minutul 88: Mihai Stancu a centrat în suprafaţa de pedeapsă, Cristian Ciobanu a câştigat duelul aerian cu Bogdan Lăzărescu şi a înscris cu capul, din 5-6 metri (2-2).
În prelungiri, niciuna dintre cele două combatante nu a mai riscat, iar meciul părea să se îndrepte către penaltiuri. Când nimeni nu se mai aştepta, formaţia din Vrancea a dat însă lovitura de graţie, chiar în minutul 120: Ionuţ Simeanu a respins aiurea mingea cu capul, în faţa careului de 16 metri, aceasta a ajuns la Alexandru Zaharia care a şutat imparabil, din drop, lângă bara din stânga (3-2). Astfel s-a scris istoria acestui duel intens disputat, în care SCM Rm. Vâlcea a avut şansa să câştige în timpul regulamentar de joc, dar a fost egalată, iar apoi a încasat un gol la ultima fază din reprizele de prelungiri, chiar înainte de a se intra la penaltiuri, când orice era posibil!
În meciul de la Focşani, pentru SCM Rm. Vâlcea au evoluat următorii jucători: Răzvan Gherguș – Bogdan Lăzărescu, Florian Pîrvu (Ionuţ Simeanu ’90), Cosmin Neagu (Mario Iordache ’72), Adrian Tilioiu (Bogdan Geantă ’90), Adrian Bărbuți, Radu Georgescu, Ovidiu Popescu, Ionuţ Lazăr, Claudiu Trașcă (Radu Bîrzan ’114), Vlad Ionescu (Ionuţ Olaru ’78). Antrenorul Gabriel Mangalagiu nu i-a trimis deloc pe teren pe David Dumitru (portar), Luca Turcu, Ioan Săraru şi Rareş Orbişor.